La victòria in extremis després de pròrroga (103-100) amb l'UCAM Múrcia va evitar que aquest diumenge ja quedés consumat el descens esportiu de la Bruixa d'Or. En tot cas, finalitzar la lliga en setzè lloc és a la pràctica gairebé inviable, ja que caldria vèncer els cinc partits que queden i que tota una sèrie de resultats afavorissin els interessos manresans. En canvi, el que fins fa uns dies apareixia com també molt complicat, acabar en el penúltim lloc de la classificació, és difícil però no tant. I esperant el que passi amb els equips que han de pujar o no de la LEB, quin sigui el futur del Valladolid, pujar un lloc a l'escalafó i no acabar com a cuer pot tenir una gran transcendència al llarg estiu que es presenta davant del Bàsquet Manresa.

El Lagun Aro, que va perdre a casa en la darrera jornada amb el Cajasol Sevilla i queda despenjat a tres victòries de la setzena posició, es troba ara contra les cordes i té un calendari que és molt exigent, el qual posa seriosament en qüestió que pugui sumar moltes victòries d'aquí al final del campionat.

Tres victòries, com a mínim

Un inconvenient del Manresa per superar el Lagun Aro GBC és el del bàsquet average particular. S'ha de recordar que els donostiarres van guanyar en el dos duels directes amb els bagencs; si al capdavall del campionat hi hagués una igualtat de partits guanyats, seria el Lagun Aro el que passaria davant.

Fent una anàlisi comparada de la llista de partits que han de jugar manresans i bascos, en el cas de la Bruixa d'Or el calendari és lleugerament més assequible, sense ser fàcil. Els jugadors del Nou Congost haurien de guanyar, com a mínim, tres partits dels cinc que han d'afrontar per poder atrapar els de Sant Sebastià. És a dir, si aquests en guanyen un, el Manresa hauria de sumar dues victòries; si són dos, s'hauria de fer el ple.

El nivell de dificultat dels cinc partits que té la Bruixa és ben diferent segons si s'analitzen els partits de casa o els de fora. Al Nou Congost queden per disputar tan sols dos compromisos. Són contra el Canàries (28 d'abril) i el Cajasol (12 de maig). Encara que l'equip de Tenerife podria estar lluitant per ser als play-off, jugant en pista pròpia són dos partits a l'abast. En tot cas, per fer l'hipotètic salt cap al dissetè lloc caldria sumar, com a mínim, a una de les tres sortides que hi ha pendents: diumenge que ve a la pista del Caja Laboral, a la del CAI Saragossa (4 de maig) i en la jornada de cloenda a la Font de Sant Lluís, amb el València (19 de maig). En 14 desplaçaments tan sols s'ha guanyat una vegada aquest curs, a Las Palmas.

El Lagun Aro juga contra cinc equips que són entre els vuit primers. El proper cap de setmana juga a València. Més tard rebrà el Blusens Monbus, que lluita per ser a les fases del títol i que diumenge es va imposar a la pista del Madrid.

En la jornada 32, els bascos es desplaçaran a Las Palmas. Els darrers partits són davant del Barça i del Madrid.