El Caja Laboral va guanyar (81-70) amb el mínim esforç a La Bruixa d'Or Manresa, i amb aquesta derrota l'equip català certifica el seu descens a la Lliga LEB Or quan resten encara quatre jornades per concloure la fase regular.

Els manresans van arribar a Vitòria amb la imperiosa necessitat de sumar la victòria per impedir el descens i estirar l'agonia, però, encara que van estar sempre a prop en el marcador del Caja Laboral, van entregar el partit en tres minuts.

Al minut 33, els visitants es van arribar a col·locar a tan sols cinc punts dels locals (61-56), però aquí van encaixar un parcial de 13-1 que va trencar el marcador (70-57), i aquesta va ser ja l'avantatge que va saber gestionar i controlar el Caja Laboral per no veure perillar el triomf.

Amb aquest triomf els de Vitòria estan a una sola victòria de consumar també el seu segon lloc a la fase regular.

El Caja Laboral va arrencar a mig gas després de les emocions europees i va relaxar la seva defensa davant La Bruixa d'Or Manresa que va aprofitar les concessions per anotar des de la línia de tres punts els seus cinc primers punts: 21-15.

Hanga va ser l'únic manresà a convertir un punt de dos, en el minut nou, mentre Causeur, Sant Emeterio i Milko Bjelica van ser la inspiració local abans d'arribar a tancar el primer acte amb un nou triple de De Vries, que va posar als alabesos 25-20.

El segon quart va baixar de revolucions amb tan sols cinc cistelles entre els dos equips en els primers cinc minuts (31-24), i sense trobar estabilitat ni ritme a causa de les contínues perdudes i errors en el tir dels uns i els altres.

Un parcial més propi de categories inferiors en el segon quart: 11-11, va permetre somiar als catalans amb un Baskonia sense tensió (36-31).

Pleiss va assumir el lideratge a la represa per intentar trencar el partit i evitar aclaparaments. Amb els punts de l'alemany i Sant Emeterio, el Baskonia va aconseguir la seva màxima renda. Un 50-35, en el minut 25, després del primer triple local del partit anotat per Causeur.

La Bruixa d'Or Manresa volia guanyar en el Buesa per estirar la seva agonia a la Lliga Endesa i va arribar a eixugar el desavantatge fins a estar solament a vuit punts (60-52), al final del tercer quart.

Va seguir apretant el quadre de Jaume Ponsarnau fins a situar-se 61-56, en el minut 33, davant un Baskonia que no aconseguia aplicar la velocitat idònia al duel.

Va recuperar el tècnic del Caja Laboral Tabak a l'inspirat Causeur i la lluita interior de Tibor Pleiss i aquí va aplicar Caja Laboral un parcial de 13-1 que li va disparar a 74-57, en el minut 37, que ja va ser la llosa que va enterrar les il·lusions manresanes de supervivència a l'ACB.