El líder destacat a la classificació de la lliga italiana, el Valdagno, és l'adversari que visita avui (20.30 hores) el pavelló de les Comes en el primer partit de la Lliga Europea, el darrer pas abans d'arribar a la final a quatre. Amb una derrota en 38 partits, amb uns golejadors de primera classe (Gil i Nicolia), els del Véneto posaran a prova el joc d'un Igualada HC que en aquesta temporada està sent un equip de gran solvència a Europa.

A la competició domèstica, els italians tenen 10 punts de marge sobre el Viareggio (tot i que amb un partit menys), l'únic equip que ha estat capaç de derrotar-los en tota la temporada. A més, només ha cedit dos empats, un contra el Liceo a la Lliga Europea i l'altre amb el Bassano. En l'espectacular trajectòria s'inclouen 35 triomfs, amb una plantilla on destaquen en la davantera l'espanyol Pedrito Gil i l'argentí Carlos Nicolia, que rep el sobrenom d'Il fenomeno. També s'ha de citar al porter Gnata i el portuguès Sergio Silva en la línia defensiva; altres jugadors que són importants a la plantilla són Cocco, Randon, Nicoletti i el veteraníssim Dario Rigo, que ja es va enfrontar a l'IJC en la temporada 1988-89, a les files del Trissino.

El Valdagno espera aprovar en aquesta temporada l'assignatura que encara té pendent, un títol de nivell europeu. El Valdagno té fins ara en el palmarès dues lligues, una copa d'Itàlia i tres supercopes.

Cesc Monclús, l'entrenador de l'IHC, considera que el treball en la defensa dels seus homes aporta un alt grau d'ansietat en els italians: "ja hem estat bé davant grans rivals i ho podem repetir. A més a més, en el nostre equip tenim homes que saben definir les ocasions, tenim gol, i aquest valor pot ser decisiu en eliminatòries d'aquesta mena. Ara, hem d'aconseguir a la pista siguin ells qui tinguin la inquietud i la pressió".

Monclús afirma que han de fer front "a un adversari ofensiu, molt difícil. Però avui només penso a guanyar el partit, tant és per un o per tres gols. Però si som capaços de guanyar a Igualada anirem cap a Itàlia amb més tranquil·litat". Per al tècnic dels arlequinats, "és cert que el Valdagno fa molts gols, però també en rep molts, i és una bona dada que l'hem d'aprofitar"

Sobre el paper de l'afició diu que "fa molt temps que a Igualada no es viu un partit d'aquesta talla i els seguidors tenen una gran il·lusió, com en els millors temps. Segur que aquesta nit ens ajudaran".