La vint-i-vuitena jornada de la lliga de Segona Catalana (grup 4) torna a deparar interessants compromisos per als tres equips de la Catalunya Central que hi juguen, el Manresa, el Gironella i el Sallent. En el cas dels manresans, amb la novetat a la seva plantilla de Germán Pereira; els sallentins també han incorporat aquesta setmana David Batanero i Cristian da Silva.

A la part alta de la classificació, el Manresa, que és tercer a tres punts del segon classificat (posició que dóna dret a la promoció d'ascens), el Tona, juga aquesta tarda (16.30 h) al camp del Taradell, un conjunt que tot i el seu potencial ha tingut quatre partits amb derrotes i ha caigut a les posicions compromeses de la classificació. L'equip de Dani Andreu podrà disposar d'un nou reforç, el del migcampista defensiu Germán Pereira, que tot i que per motius de feina estava sense equip, havia jugat a Tercera Divisió amb el Rubí quan el dirigia el mateix Andreu. Per contra, els manresans perden per lesions musculars Marc Gràcia (llarga durada) i Jesús Pelfort. L'entrenador del Manresa veu complicada la sortida d'avui del seu equip: "el Taradell és un equip que juga molt bé a futbol, però la situació actual sembla que els pressiona més del compte. Per a nosaltres arriba el moment de la veritat; el partit és vital, ens hi va la lliga".

Força tranquil tot i que encara no té la permanència a la butxaca es troba el Gironella, amb deu partits seguits sense perdre. Demà, els gironellencs es desplacen al camp del Lliçà d'Amunt (12 h). Els vallesans s'han mostrat molt irregulars en els darrers enfrontaments. El tècnic del Gironella, Xavi Posas, ha comentat que "no sabem quin Lliçà ens trobarem. Nosaltres no hem estat en els dos darrers partits al nivell de fa tres setmanes, però el millor de tot és que tenim la plantilla gairebé al complet". Només són baixa el porter Abel i el davanter Rafa.

El Sallent, 5è per la cua, vol continuar la bona ratxa de resultats amb victòria en els darrers quatre partits. L'equip de Josep Lluís Ruiz, que té David Batanero procedent del Palamós de Tercera Divisió, i Cristian da Silva, juga avui (16.30 h) al camp d'un rival directe per la permanència, el San Cristóbal de Terrassa, equip que té dos punts més que els sallentins. Ruiz té les baixes de Besora, Cabra i Javi Diaz, sancionats, Medina i Eloi Esquius lesionats, i és dubte Rubén Navarro. El tècnic sallentí ha lamentat que "en un partit tan important tin-guem tantes baixes. Els reforços?, penso que David Batanero té un altre ritme i ens pot aportar moltes coses"