El CE Vilada, equip berguedà que milita al grup 1 de la Quarta Catalana, celebra enguany el seu centenari. De moment, el club només disposa de l'equip sènior, però no es descarta més endavant poder tenir equips de base per així poder potenciar més el futbol a la població.

La commemoració s'escau el desembre, més en el qual es té la primera referència futbolística del club. Joan Picas, actual president de l'entitat, afirma que es té constància del club per primera vegada "en un contracte d'arrendament per llogar el camp de futbol per jugar-hi un partit. Anteriorment a l'any 1913 no hem trobat res i, per tant, estem segurs que aquella va ser la data de fundació del nostre club". Per commemorar aquesta data, l'equip llueix enguany la samarreta del centenari de l'entitat. Picas assegura que ha estat complicat trobar més referències sobre els inicis del club, ja que "abans com a molt es jugaven un o dos partits l'any, de molts dels quals segurament no n'hi ha cap referència ni gràfica ni escrita". Amb la recerca que ha fet l'entitat, d'anys posteriors "s'han trobat llicències federatives de jugadors dels anys 50 i 60. És a dir, que podem confirmar que a aquells anys l'equip jugava competicions federades d'àmbit nivell català".

L'equip, però, no sempre ha estat federat i uns quants anys va disputar competicions no federades com el Trofeu de l'Amistat i diversos tornejos amistosos amb altres equips de la comarca. "Des de l'any 1993 estem competint de forma ininterrompuda en competicions adscrites a la Federació Catalana de Futbol, sempre en categories de Segona i Tercera Regional, que actualment s'anomenen Tercera i Quarta Catalana". Actualment l'equip ocupa l'onzena posició al grup 1 amb 24 punts.