La gran cursa de resistència de la bicicleta de muntanya, la Titan Desert africana, comença la ruta aquest diumenge. La dura prova constarà d'un total de 6 etapes, que transcorren pel desert del Sàhara, en territori marroquí, i un total de 600 quilòmetres.

La primera etapa començarà i acabarà a Boulmane Dades i constarà de 91 quilòmetres. Entre els 370 participants n'hi haurà força de les nostres contrades, començant pel pilot de raids l'avianès Marc Coma. Adrià Noguera i Anna Villar, ambdós de l'equip Gaes Tomas Bellés, surten amb clares possibilitats de victòria en la categoria sub23 i fèmines, respectivament.

Javier Salamero (Olympia-Outcat) no ha d'estar gaire lluny de les primeres places en veterans. El ceretà David Rovira (del Buff) i els anoiencs Genís López (Full Sport) i Joan Badia (Òdena) completen la representació. Una menció a part mereix la ciclista esparreguerina Eva Giménez, una mare que serà a la cursa per recaptar fons per a la investigació de la malaltia poc comuna de Dent que té el seu fill. Giménez té esclerosi múltiple i ja va completar, fa pocs dies, la Portals. Enrolats a l'equip Gaes, cal destacar la participació, a part de Coma, del ciclista Roberto Heras, de l'exfutbolista Santi Ezquerro i de l'actor Santi Millán.