Cada vegada es complica més la possibilitat de La Bruixa d'Or de ser penúltim al final de la lliga. Amb la derrota ahir contra el Canàries, els manresans estan obligats a vèncer els tres partits que queden (dos a fora) i que el Lagun Aro els perdi. Ahir, el partit no va ser pas gaire diferent de molts que s'han vist aquesta temporada al pavelló del Nou Congost. En tot cas, l'oponent era un equip amb només 9 homes disponibles, que ara lluita per ser dins del play-off però que, si es fa una comparació de plantilles, no té gaire més potencial, si deixem de banda un pivot de veres, Sekulic. El Manresa va començar bé, es va enfonsar i es va aixecar liderat per un majestuós Hanga. Però, com li passa tot sovint, no va rematar un partit jugat a molts punts i amb un ritme més de LEB que d'ACB.

Haukur Palsson va sortir en un cinc inicial de La Bruixa d'Or amb Álex Hernández, DeVries, Asselin i Aleksandrov, que va començar el partit malgrat el seu esquinç al turmell. Els canaris, amb només 9 jugadors desplaçats al Bages per les lesions de Blanco i Heras, posava un 0-3 d'entrada amb Sekulic com a protagonista. Asselin mantenia el tipus en atac, però Sekulic encara estava més afinat (7-9). Amb 9-12, Josh Asselin i Palsson van deixar pas a Oliver Arteaga i Hanga. Úriz ampliava el marge (9-15).

La incorporació de Hanga va ser un estímul per als locals, que van aconseguir igualar (17-17). També es van afegir al joc Creus, Yanev i Arco, que van convertir 5 punts seguits per posar el 22-19 en el marcador ja al darrer minut del quart. Amb un Hanga estel·lar, el Manresa es va escapar de sis, però Bivià deixava un 25-21 al final del període.

Els canaris van capgirar amb un parcial de 2-7 tot i que Hanga no estava disposat a afluixar i era ell qui carregava amb la tercera falta a Chagoyen i restablia la igualtat en el marcador (28-28). Però un cop més l'hongarès estava massa sol i el Canàries es tornava a escapar al lluminós (28-34). L'esmaixada de Josh Asselin suposava la primera cistella amb pilota viva en aquest quart de La Bruixa d'Or. Hernández es va acostar amb una safata fins al 32-35. Els de Ponsarnau van fer un salt qualitatiu en defensa, i amb les penetracions d'Hernández es va arribar al 40-43. Un triple del foraster Carles Bivià va col·locar el 43-48 del descans.

Fatal inici de la segona part

El cinc manresà de la represa va ser força diferent del de l'inici, tan sols van repetir Hernández i Nemanja Aleksandrov; al seu costat, Hanga, Arco i Aretaga. El Canàries, amb un parell de triples seguits, afusellava els locals (45-59).

El temps mort de Ponsarnau no va aturar la sagnia i Levi Rost era qui obria més el marge (47-62). El partit feia la impressió d'estar molt sentenciat, però almenys calia que els de La Bruixa d'Or oferissin una rèplica digna a la pluja de triples dels canaris (5, en aquest període), que atacaven sense cap oposició. El resultat s'obria fins al 53-72 i es van escoltar els primers xiulets al Congost. DeVries va calmar ànims amb 5 punts seguits i Joan Creus va tornar a la pista perdent La Bruixa de 16 punts (58-74). L'equip es va entonar amb Hanga altra vegada amb les piles carregades i el quart es va acabar amb 65-74, aquest cop amb ovació, impensable poc abans.

El triple de Hanga (68-76) va ser un punt d'inflexió i, agafats a uns minuts d'inspiració de l'hongarès, el resultat es va situar al 77-81 quan faltaven 6'40'' per al final. Però les errades al rebot defensiu per part dels manresans van pesar molt. El Manresa encara es va posar amb el 80-85 després de la cistella que va aconseguir DeVries. Quan faltaven 2'22'', Hanga va anotar des del tir lliure (84-88). Lampropoulos i Josh Asselin van mantenir el marge de quatre punts (86-90). Aleshores es va jugar DeVries, sense punteria, dues pilotes seguides que no van entrar, com ha passat tot l'any en tirs decisius. Úriz sentenciava per als canaris (86-93).