Era una plantilla massa justeta per afrontar amb garanties l'ACB. És en el que coincideixen els cinc abonats del Bàsquet Manresa que ha consultat aquest diari, que són també membres d'alguna de les penyes del club, que actualment són Fora Dubtes, Sector Nord, Els Diables del Congost, Zona Roja Supporters Barri Antic, i Boixos Resa. El descens esportiu, malgrat que alguns confien que en aquest cas la crisi econòmica sigui aliat de la Bruixa d'Or, es veia probable des de l'inici de lliga, però també hi ha una gran comprensió sobre la dificultat de l'entitat del Congost per fitxar reforços. L'arribada del patrocinador és un senyal positiu que fa mirar amb més esperança l'immediat futur.

Ernest Centelles (Sector Nord) diu que "ha estat una temporada pèssima, no en recordo una altra de pitjor a nivell de resultats. S'ha fet un equip descompensat, molt desequilibrat, amb jugadors com Asselin, Arteaga o Yanev que no han sabut assumir els seus rols. No es va poder rectificar amb la lliga començada perquè, com sabem tots, no hi havia ni un duro".

Òscar Lao, dels Fora Dubtes, és qui dóna el títol de la pàgina: "els jugadors que hem tingut han fet el que han pogut, no donaven per més. És evident que ens ha faltat un jugador interior que ens oferís més garanties, tant en atac com en defensa. Al primer partit amistós ja ens en vam adonar, però el club ha preferit no estirar més el braç que la màniga, i jo ho entenc. També hem tingut mala sort amb les lesions: en tot l'any no hem vist Larsen, i dos titulars com Javi Rodríguez i Ramsdell es van fer mal el mateix dia quan semblava que podíem remuntar".

Francesc Fradera (Diables del Congost) aporta que "l'equip tenia. per a mi, més qualitat que el de fa dues temporades, però sense una bona defensa i un rebot fort en la lliga Endesa es fa molt difícil poder sobreviure, i s'ha notat".

Adrià Roca, de Zona Roja, creu que "no ha funcionat ni l'equip, ni el cos tècnic, ni la directiva. No es va fer una bona planificació i no hi ha prou psicologia per decantar els partits anivellats. Ens ha faltat un pivot, això és molt clar".

Isaac Coll, de Boixos Resa, diu que "la que hem tingut és una gran plantilla per a la LEB però no dóna els mínims per a l'ACB; i no ens ha sorprès gens ni mica, des del primer moment pintava malament. Però l'afició, i en concret les penyes, hem reconegut als jugadors el seu esforç, han donat tot el que ells tenien, i això ho aplaudim". De fet, en aquesta campanya s'ha donat el primer pas per crear una grada d'animació i quatre de les penyes han unificat la seva ubicació en un dels fons del pavelló. Zona Roja és l'única que continua a la part alta d'una de les grades però totes manifesten que hi ha una relació excel·lent entre elles.

Molts dels consultats creuen, com el president Josep Vives, que el descens no s'acabarà produint. Hi ha algú, com Ernest Centelles, que es "mentalitza" per si al final es baixa, i creu que caldria canvis en l'equip, "cal que marxin algunes de les vaques sagrades". Adrià Roca també està d'acord que "cal una nova etapa, un canvi de cicle, i és necessari substituir peces".

El debat sobre la continuïtat de Ponsarnau, que tindrà el contracte en vigor tant si es juga a l'ACB com a la LEB, també és viu. Segons Ernest Centelles, "ara dubto que tingui ofertes. Potser ha navegat en alguns partits, però no es pot dir que hagi estat culpable". Per a Francesc Fradera, "encara que la nostra cultura no sigui la de tenir un entrenador molts anys, sempre defensaré el Jaume, s'ha adaptat a les plantilles que li han donat els anys que fa que és aquí, ha fet bona feina". Isaac Coll no ho dubta: "ha de continuar, és dels millors tècnics que hi ha". Per a Òscar Lao, "estic convençut que amb un altre tècnic hauríem assolit uns resultats molt similars, o pitjors". En canvi, Adrià Roca pensa que "marxar li aniria bé, tant a ell com al club, en sortirien tots beneficiats".