La tercera edició de la Ultratrail de Barcelona es va celebrar al massís del Garraf i va tenir victòries de les nostres comarques, en concret en tres de les quatre celebrades. En la cursa gran de 112 km, i finalment reduïda en sis pel mal temps, va ser la ceretena Emma Roca, qui es va imposar en categoria femenina. En la de 21 km, la victòria va ser per al manresà Agustí Roc mentre que en la Marató Trail (42 km), triomf de Pau Bartoló (Runners Berguedà).

La victòria en la prova absoluta masculina va ser per al portuguès Nuno Manuel Mendes amb temps de 10h 36' amb un esprint final en què va batre Arnau Julià (Buff). El tercer va ser Terry Conway. Quant a dones, Núria Picas va anar al davant bona part de la cursa però es va retirar als 52 km com ja tenia previst per protegir el genoll de cara a la Copa del Món que comença d'aquí a quinze dies. Així, el triomf va ser per a Roca, que va entrar a la meta amb 11h 53', molt abans que Núria Bermúdez, segona (15h 37'). En la prova de 42 km, Pau Bartoló va vèncer amb un crono de 3h 42' i en dones ho va fer Fernanda Maciel (4h 11'). En la de 21 km, Agustí Roc va assolir el triomf amb 1h 34'. En la Long Trail, de 70, els campions van ser Fernando López (7h 02') i Annie Conway (7h 47').