Dilluns va anunciar la primera incorporació de l'estiu, el retorn a Manresa com a cedit del suec Marcus Eriksson. I sembla que La Bruixa d'Or ha agafat embranzida per continuar tancant fitxatges. El següent podria ser un altre exterior: el congolès nacionalitzat centreafricà Max Kouguere, de 26 anys i 1,99 metres. El portal Gigantes.com desvelava ahir el nom de l'ala africà, i el Bàsquet Manresa va confirmar a Regió7 que estan negociant amb ell.

Kouguere, una nova aposta de la secretaria tècnica, arribaria a Manresa per ocupar la vacant que ha deixat Adam Hanga, traspassat al Baskonia. Té cinc anys d'experiència a França, un dels quals a la segona divisió, i un a Suïssa. A més, el 2008 va ser el campió del concurs d'esmaixades de la Pro A, la primera divisió francesa.

Si es tanca el seu fitxatge per La Bruixa d'Or, com tot sembla indicar, Kouguere formaria part de la línia exterior, i al seu costat hi serien Marcus Eriksson, cedit pel Barça, i el navassenc Salva Arco. També té contracte amb vigor l'islandès Haukur Palsson, amb poc protagonisme els dos anys que ha estat al Nou Congost.

Com Hanga, Kouguere no ocuparia plaça d'extracomnitari, ja que té la condició de cotonou: un acord de la Unió Europea pel qual els ciutadans de 78 països d'Àfrica, el Carib i el Pacífic no són discriminats i reben el tractament de ciutadans comunitaris en les condicions de treball.

Nascut a Brazzaville, la capital de la República del Congo, com l'exmanresà Serge Ibaka, Kouguere té passaport de la República Centreafricana, país de naixement d'Anicet Lavodrama, pivot ACB dels anys 90, i de Romain Sato, nou company del santpedorenc Rafa Martínez al València. Com a internacional centreafricà, Kouguere ha jugat dos campionats d'Àfrica: el del 2009 a Líbia i el 2011 a Madagascar, on va fer 10 punts i 4,5 rebots de mitjana en sis partits.

Salt a França

Als 20 anys només, després de dues temporades l'Inter Club de Brazzaville, Kouguere va emigrar a França per jugar al Gravelines-Dunkerque, al nord del país, a tocar de la frontera amb Bèlgica. Allà no hi va tenir massa protagonisme: cinc partits la primera temporada i onze el seu segon any.

L'estiu del 2009 va fer un pas enrere i va fitxar per l'Antibes, de la segona divisió francesa, on va tenir més protagonisme: més de 10 punts i 3 rebots per partit. Un trampolí per anar l'any següent a la lliga suïssa, on va ser una temporada abans de tornar a França.

La temporada 2011-12, Kouguere va jugar al Le Mans, amb qui va disputar l'Eurocup, la segona competició europea. El seu gran any ha estat aquest darrer, a Le Havre, on ha aconseguit els millors registres de la seva carrera: 11,5 punts i 3,6 rebots en 30 partits, tots com a titular.

Aquests bons registres li han obert les portes de la Lliga Endesa, on La Bruixa d'Or s'ha decidit a apostar per ell. Una nova demostració que en època de crisi cal aguditzar la imaginació.