Es repeteix la tradició i el primer amistós de l'estiu per al Bàsquet Manresa és en la pista osonenca de Sant Julià de Vilatorta. En aquest cas, avui a les 20 h i davant del conjunt de la universitat de Saint John de Nova York.

El partit té força atractius. És el debut de Borja Comenge com a tècnic de La Bruixa d'Or i dels americans Dominic Waters i Darryl Monroe, base i ala-pivot, respectivament, que han de ser puntals d'aquest nou projecte. Hi faltarà Kouguere, que no arriba fins la setmana que ve, i Asselin. Borja Comenge diu del partit que "serà especial perquè és el primer. Els jugadors arribaran cansats per l'acumulació de volum de treball; hi haurà moltes rotacions durant tot el partit. Els jugadors que tenim al vinculat CE Sant Nicolau i que entrenen amb nosaltres vindran. Estic satisfet de la feina que ha fet l'equip aquests dies, anem acomplint les expectatives que hi havia per a aquestes alçades".

L'equip de la universitat de Saint John, que té el sobrenom de RedStorm, té una llarga trajectòria en la NCAA i ha tingut entrenadors de gran anomenada com Lou Carnesecca, que el va dirigir durant vàries dècades. El tècnic de la universitat del barri de Queens (Nova York) és ara Steve Lavin. Entre els jugadors més brillants hi ha Jakarr Simpson, ala que la passada temporada va ser declarat millor novell de la seva conferència (Big East) amb unes mitjanes de 15 punts i 6 rebots. Pel que fa a Chris Obekpa va ser millor taponador de la NCAA amb 4 taps per partit la lliga passada.

Asselin i Arco, els capitans

Aquesta setmana s'ha decidit qui seran els capitans de La Bruixa d'Or per a la temporada 2013-14. Seran dos, un Josh Asselin que manté el rang de la temporada passada i serà el primer capità de l'equip; i el navassenc Salva Arco, que agafa el relleu de Javi Rodríguez.