Manresa serà l'escenari aquest diumenge de la ManBike, última prova del circuit MTB Scott Marathon, que, a la vegada, serà campionat de Catalunya de l'especialitat. El baganès Joan Llordella és el líder del certamen, després de les curses que es van fer a Aguilar de Segarra i a l'Anoia, i el màxim favorit per endur-se el títol.

L'organització és a càrrec de l'Esport Ciclista Manresà i de l'empresa Ocisport, que han ideat un traçat de 65 quilòmetres i de 2.500 metres de desnivell positiu que discorre per paratges del Bages. En concret, passa pels termes municipals de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Callús i Súria, amb sortida i arribada a la zona esportiva del Congost.

A més de la versió competitiva de la prova, tothom qui ho desitgi podrà gaudir de la pedalada popular, que recorrerà el mateix traçat de 65 quilòmetres que faran els millors especialistes de marató. De tota manera, com que es tracta d'un circuit força tècnic també s'ha preparat un recorregut curt, d'uns 32 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, molt més assequible. La pedalada forma part del circuit de la Catalunya Central, com La Portals, la marató de l'Anbaso i l'Anoia Race Tour.

Líders locals

En la vessant competitiva, la majoria de líders són ciclistes de casa nostra. Així, Llordella (Monty Ambisist) lidera la categoria elit i l'escratx, aquesta amb 250 punts, pels 295 d'Ever Alejandro Gómez (Oki Orbea) i els 252 del santfruitosenc Guillem Muñoz (Tomàs Bellès Cannondale).

En l'escratx de màsters 40, 50 i 60 anys, Javier Salamero (Olympia Team) té 355 punts i supera Jordi Costa (Starbike) i Francisco Guerra (Scott Team). En noies, la primera classificada és Núria Espinosa (Monty Ambisist), que té 328 punts i que supera Maria Mercè Pacios (Team Blue Motors), amb 200 i Janette Solsona (Penya Cervera), que en té 175. En màsters 30, el líder és David Puig, del Tomàs Bellès Cannondale, equip líder per conjunts.

Prova per als petits

La sortida de les curses tindrà lloc al voltant de dos quarts de deu a la zona esportiva del Congost. A les deu del matí hi ha programada una Kids Cup, una competició amb nens com a protagonistes, on podran participar tots aquells que tinguin entre 8 i 14 anys.

Les inscripcions de la competició i de la pedalada encara estan obertes, però el mateix dia de la cursa tenen un recàrrec de cinc euros. Les inscripcions de la Kids Cup es faran poc abans de començar la cursa. Els recorreguts es poden consultar a ocisport.net.