El nord-americà Josh Ruggles, un adolescent de només 16 anys, es va imposar ahir al concurs de triples de la Supercopa Endesa, que es disputa al Buesa Arena, de Vitòria. Aquest jove jugador es va imposar als grans especialistes de la lliga Endesa. A la gran final va superar el madridista Jaycee Carroll en un desempat en el qual va aconseguir 14 punts, per només 12 de l'escorta professional.

El vencedor del concurs de triples d'aquesta edició de la Supercopa posseeix el rècord mundial de llançaments de la llarga distància, en haver anotat 135 cistelles de tres punts en cinc minuts. Una marca que va fer la volta al món després que el mateix Ruggles pengés el vídeo de Youtube. I ahir, sobre el parquet del Fernando Buesa Arena de Vitòria, aquest teenager va deixar constància de la seva bona tècnica i punteria.

Ruggles va poder oferir així un bon regal a la seva mare: "avui és el seu aniversari. Abans de començar el concurs m'ha desitjat molta sort en els meus tirs i sembla que me l'ha donat. M'alegra poder dedicar-li el triomf a ella".

A la primera ronda, Ruggles va sumar 21 punts i va batre el nou jugador de l'UCAM Múrcia, Scott Wood, un ala que té el rècord de triples de la seva universitat, North Carolina State. Ahir, però, Wood només va poder anotar 14 punts, el pitjor registre dels vuit participants en la primera ronda.

Elimina l'ídol local

Ja en les semifinals, Ruggles es va desfer de l'ídol local, l'ala argentí del Laboral Kutxa, Andrés Nocioni. En aquest cas, el triomf del jugador estatunidenc va ser molt més ajustat: va superar per només un punt, 18-17, l'exjugador del Bàsquet Manresa.

El seu rival en la final va ser Jaycee Carroll, botxí de Rafa Martínez en la primera ronda (8-3 en el desempat) i d'Alberto Corbacho a semifinals (24-23). Ruggles i Carroll van empatar a 25 en la primera ronda de llançaments, amb el madridista pressionat per la gran marca que havia aconseguit el seu jove compatriota. I en el desempat, en només 30 segons, Ruggles es va imposar 14-12. Un triomf que, a més, suposa un premi econòmic de 4.000 euros.

Tota una lliçó

Amb una timidesa normal en un noi de la seva edat i en un país estranger, Ruggles va felicitar els seus rivals quan va celebrar el títol. "Ha estat molt dur, totes les eliminatòries molt competides. La final per la igualtat que ha tingut, i el rival, perquè és un gran tirador", va assegurar el jove vencedor.

"Però sobretot ha estat molt especial la semifinal", va admetre. "Em sembla increïble haver competit contra Nocioni. Ja el coneixia, de quan jugava a Chicago, i sempre m'he fixat en la seva forma d'agafar la pilota i de llançar, m'encanta com a jugador. He pensat que em guanyaria, perquè és un gran jugador".

"Ha estat una gran experiència. Per a mi ha estat un honor que una competició com la lliga Endesa s'hagi fixat en mi i m'hagi permès viure una cosa així. Aquest és un dels moments de la meva vida que segur que mai no oblidaré", va concloure Ruggles.