El pavelló de l'Ateneu les Bases va rebre dissabte el campionat de Catalunya de trampolí individual i per clubs, organitzat per la Federació Catalana de Gimnàstica i el club amfitrió, l'Egiba.

Els gimnastes locals van fer en general una actuació molt bona, en la seva primera presentació competitiva de la modalitat a casa. La cita catalana era especialment important aquest any perquè marcava la darrera competició abans del campionat del món absolut i per edats que es disputarà a Sofia el novembre. Així, va resultar especialment destacat el campionat en les categories júnior i sènior en l'aparell estrella de la modalitat, el trampolí (popularment conegut com llit elàstic). En sènior masculí, el gimnasta de l'Egiba Marc Torras va aconseguir la medalla de plata, just per darrere de Marc Piñol, de l'Asme. Torras, que prendrà part al mundial per edats en categoria 17-18 anys, va completar els dos exercicis de trampolí amb una destacable nota d'execució i va quedar a poca distància del barceloní Piñol, un gimnasta amb una dilatada trajectòria i que prepara el seu cinquè mundial absolut. En l'apartat femení, Roser Tachó es va presentar a la competició malgrat tenir molèsties físiques pel fet de poder competir davant del seu públic i per poder-se posar a prova abans del mundial i finalment va poder assolir la medalla de bronze, per darrere d'Anaís Cuerva, del Vendrell, i Nerea Martín, de l'Asme.

Or de Masfret en júniors

Cristina Masfret va fer una competició brillant en la categoria júnior i es va proclamar campiona de Catalunya clarament distanciada de la segona classificada, Paula Adame de l'Asme. Masfret també està ultimant la seva preparació per al mundial en categoria 15-16 anys. En la categoria júnior masculina l'Egiba no hi tenia cap participant, però la competició va ser molt interessant, amb el duel entre els gimnastes David Vega, de l'Asme, i David Machuca, del Vendrell, tots dos també part de l'equip que participarà al mundial per edats, que finalment va vèncer el barceloní David Vega.

L'Egiba també va assolir diverses posicions de medalla en la resta. En juvenil femení, Judith Palliso fou tercera a doble minitramp i segona a trampolí. En infantil masculí, Robert Vilarasau va ser destacadament superior a la resta de participants en doble minitramp. En trampolí també era un dels favorits, però va tenir una errada en l'exercici lliure que no li va permetre completar la rutina allunyant-se del podi. El triomf en aquest aparell va ser per al barceloní Eugeni de Vroe, del CET-10. Les infantils també van estar especialment encertades, on l'Egiba va assolir un triplet al trampolí, a través d'Anna Capellas, primera, Marina Chavarria, segona, i Naira Rexach, tercera. Capellas també es va coronar campiona de Catalunya en doble minitramp, i Naira Rexach, segona. En categoria aleví, la berguedana de l'Egiba Mònica Zamora feia la competició rodona, campiona en els tres aparells. Aïda Alsina era bronze en trampolí.

A la competició clubs i l'Egiba hi va participar amb equips femenins en trampolí absolut (Tachó, Masfret, Palliso i Rexach) i en doble minitramp i trampolí sub-14 (Capellas, Chavarria, Zamora i Alsina) obtenint la medalla d'or.

Dins del campionat de Catalunya, el comitè tècnic de trampolí de la federació també premia amb el Trofeu Elegància el gimnasta, de qualsevol edat, que obté la nota més elevada d'execució en els dos exercicis de trampolí. Marc Torras va ser-ne el vencedor i Masfret va obtenir la segona millor puntuació.