Una de les proves del calendari atlètic amb més participació a la Catalunya Central, la Cursa del Pont de Vilomara i Rocafort, torna aquest diumenge amb la que serà la seva vuitena edició. La cursa és el Memorial Alcalde Evaristo, i tot fa indicar que tindrà unes xifres similars o fins i tot superiors de les dels darrers anys. Ahir, a la prova absoluta de 10 km, ja hi havia prop de set cents inscrits i les previsions són que es pugui arribar als vuit-cents, una quantitat més que considerable.

Pel que fa a les proves infantils (de 500 m en el cas dels nascuts entre el 2005 i el 2008, i de 1.500 m per als nascuts entre el 1999 i el 2004), l'estimació que es fa és d'una participació de prop de cent cinquanta joves atletes. Les sortides seran des de l'avinguda de la Constitució, just al davant de la plaça de l'Ajuntament. A partir de les 10 del matí començaran els més petits, a les 10.15, la segona de les curses infantils, i a les 11 serà quan arrencarà la cursa absoluta.

La prova atlètica combinarà un any més la terra i l'asfalt, amb un recorregut apte per a tots els nivells de participants. Pel que fa al grup masculí, es podria repetir el podi amb els tres primers classificats del 2012. El navarclí d'adopció Pol Guillén, que en els darrers mesos ja s'ha imposat al Cros de l'Ametlla i en els darrers 10 km de Manresa, sortirà de nou a buscar la victòria també al Pont de Vilomara.

S'espera que tingui l'oposició dels que van ser el segon i tercer classificats el 2012 en la prova vilomarenca, el santvicentí Roger Campoy i Sancho Ayala, que recentment ha assolit un parell de medalles al campionat del món de veterans, al Brasil. Ayala fa la seva reaparició després de l'èxit en les proves mundialistes i el solsoní és un dels favorits per situar-se en un dels llocs d'honor. Entre d'altres, seran també a la prova corredors com David Luján, Oriol Sellarès, Sergi Rodríguez, Osama Chouati i Marc Valdés. L'atleta que enguany es pot qualificar com a convidat d'honor al Pont de Vilomara és Jesús Ángel García Bragado, que ha fet història amb vàries medalles en els mundials de marxa i amb sis participacions als Jocs Olímpics, tantes com el genet Álvarez Cervera i el waterpolista Manel Estiarte.

En la categoria femenina hi ha la seguretat de tenir també les tres primeres classificades a la cursa de l'any passat. En aquest cas serà la gironina Bàrbara Ramon, la que ha de defensar la victòria assolida fa ara dotze mesos. Ester Montosa i l'olesana Sara Prescoli estaran en la línia de sortida al costat de la que és l'altra atleta de prestigi estatal que dóna relleu a aquesta cursa del Pont del 2013. És Lídia Rodríguez, la campiona d'Espanya a la prova dels 10.000 metres.

Hi haurà obsequis per a tots els participants i l'organització, que és a càrrec de l'Ajuntament del Pont, recorda que hi haurà preparat un servei de guarderia, habitual en les darreres edicions i que té una gran demanda entre els pares.

Pel que fa als premis, hi haurà trofeu per als tres primers de les categories absoluta masculina i femenina. Hi haurà també premi open per als atletes locals, els deu primers de la categoria masculina i els deu de la femenina. Hi haurà animació a l'arribada per als més petits i el lliurament de premis és previst a partir de les 12 del migdia a la Sala Polivalent del Pont de Vilomara i Rocafort. Pel que fa a les arribades de les curses, seran al carrer J. A. Jover Barrier, al davant de la plaça de l'Ajuntament.