Després que Croàcia quedés eliminada del Mundial la setmana passada a mans de Mèxic, Ivan Rakitic va viure ahir el seu primer dia com a blaugrana. El croat va tenir una jornada intensa, amb fortes emocions en el seu comiat del Sevilla i el primer contacte amb el Barça, que es va limitar a una fotografia a l'exterior de les oficines del club. Avui, després de la revisió mèdica pertinent, aproximadament a les 11.15 hores el jugador firmarà el seu contracte a la llotja i seguidament es vestirà de curt.

Va ser un dia llarg. Ahir Rakitic va despertar a Sevilla, on va oferir una roda de premsa per acomiadar-se del club del Pizjuán. El migcampista croat, sense poder reprimir les llàgrimes, va confessar que "no sabia que això, que és molt especial, seria tan dolorós", però es va mostrar segur que la seva marxa no afectarà esportivament un equip que "l'any que ve tornarà a estar entre els quatre o cinc primers". Rakitic també va assegurar que "no hi vaig a substituir ningú, vaig al Barça per ser Iván Rakitic, a fer-ho tan bé com pugui però sempre sent jo mateix".

El nou jugador blaugrana va aterrar a les 6 de la tarda a l'Aeroport del Prat i a continuació es va dirigir a les oficines del Barça. Com ja és tradició en tots els jugadors nouvinguts, Rakitic va posar davant de l'escut i allà va ser fotografiat pels mitjans de comunicació. Avui a primera hora se sotmetrà a una revisió mèdica a la Ciutat Esportiva, després signarà el contracte per cinc anys a la llotja del Camp Nou i finalment posarà amb la nova samarreta sobre la gespa del camp.

Dia de presentacions

El Barça ahir també va oficialitzar l'acord amb un nou patrocinador. Es tracta de la marca d'electrodomèstics Beko, que pertany al holding empresarial Keç Holding i el logotip de la qual anirà a la màniga esquerra de la samarreta, un espai fins ara reservat a TV3. Beko és una marca turca i serà patrocinador del Barça per als propers quatre anys i aportarà una quantitat econòmica que no va trascendir, requisit explícit de l'empresa turca.