França va patir massa ahir al Nacional Mané Garrincha de Brasília per batre una dura Nigèria i superar el mur que va suposar el seu porter, Enyeama. Els homes de Didier Deschamps però van saber aprofitar els únics dos errors del guardameta africà per marcar dos gols i avançar cap als quarts de final.

El 2-0 va ser molt premi per a una selecció francesa dominada durant bona part del partit i un dur càstig per a Nigèria, que no va saber resoldre l'eliminatòria quan la va tenir a mà. Com si de boxejadors es tractés, França i Nigèria van dedicar els primers minuts a estudiar-se, però en aquest exercici van ser molt més aplicats els africans, que van identificar millor i més ràpidament els flancs més febles dels gals.

Després d'aquests primers compassos, Nigèria es va apoderar del partit, es va deixar anar i va posar en constants problemes una defensa francesa que estava absolutament perduda davant l'habilitat d'Odemwingie, que va prendre la batuta de les àguiles. A la banda esquerra de la defensa francesa, Evra deixava enormes buits pels quals Odemwingie corria a plaer, en societat amb el veloç Moses.

Primers ensurts de Nigèria

França no reaccionava. Intentava alguna contra, però topava una vegada i una altra amb una defensa nigeriana de vegades erràtica, però sempre ferma i per moments molt agressiva, però amb toc i triangulacions per sortir jugant. El domini de lesàguiles va semblar tenir premi el minut 18, quan Emenike va arribar a batre el porter Lloris. El gol va ser anul·lat per posició avançada i va ser només un ensurt per a França, però va deixar clar qui manava fins aquell moment. Els gals van assajar alguna reacció, però sense èxit. En la seva millor oportunitat, un fort remat de Pogba es va trobar amb Enyeama, un porter que començava a oferir les seves bones maneres.

L'atac estèril de França

Amb les línies més avançades, França va tenir més la pilota, però tot i així no amenaçava. Valbuena buscava desequilibrar per la dreta i Pogba s'insinuava com el jugador més perillós d'un conjunt en què Benzema i Giroud brillaven per la seva absència. A la segona part Nigèria es va cuidar més; va mantenir la possessió de la pilota, però va abaixar algunes revolucions la intensitat del seu joc. Els nigerians tocaven amb més cura, però amb menys velocitat i per tant, sense el factor sorpresa.

Però la primera oportunitat real del segon temps va ser francesa i va sorgir dels peus del desaparegut Benzema, que després d'una bonica paret va quedar sol davant Enyeama i va xocar amb el veritable mur que era el porter nigerià. França va començar a creure. Va tornar a espantar una altra vegada Benzema i, sobretot, França va espantar del tot Nigèria amb un obús de Cabaye que es va estavellar al travesser, amb Enyeama ja vençut.