Colòmbia, un equip que busca el creixement i la seva pròpia història, va deixar en evidència Brasil, que va salvar el coll gràcies a dues accions dels seus centrals i va aconseguir finalment el pas a les semifinals del Mundial.

Brasil, sense màgia i aferrat al rellotge en el tram final del partit, va rendibilitzar els seus defenses també davant el gol.

Dos dels seus defenses, Thiago Silva i David Luiz van apagar el foc d'un xoc envaït per la inquietud en els minuts finals, en què Neymar va ser retirat en llitera.

Brasil va acabar aclaparat, mirant el temps. En un compte enrere etern i protegit en la seva meta. Amb la por al cos després del penal transformat per James.

Tots dos tècnics van prendre precaucions d'entrada. A Luiz Felipe Scolari se li va esgotar la paciència amb Dani Alves, a qui va enviar a la banqueta per donar entrada a Maicon.

José Pekerman va pretendre donar més solidesa. Va ser l'hora de Fredy Guarín com a titular per al centre del camp al costat de Carlos Sánchez. A més, va recuperar com a titular a Víctor Ibarbo en el lloc de Jackson Martínez.

El partit va canviar aviat. Propiciat per un error en cadena de la defensa colombiana en un córner botat per Neymar. Thiago Silva, sense oposició, va empènyer la pilota a la xarxa. Només havien transcorregut set minuts de partit.

Colòmbia va pretendre reaccionar enmig de la festa brasilera. Va ser un rampell de ràbia. Juan Guillermo Cuadrado va tenir a prop l'empat amb un bon xut que va acabar en córner.

Va ser la dinàmica que va adquirir el partit. Des d'aquest moment esbojarrat, trencat. Un cos a cos descarat que va beneficiar a Brasil, més assentat en la feina. També travat, brusc. Sense continuïtat.

No hi va haver joc al centre del camp i en el vaivé Brasil va estar còmode.

Pekerman, en la prèvia, va parlar d'un partit per gaudir. No va donar aquesta sensació a Colòmbia, sempre per darrere. Sense capacitat de reaccionar de forma adequada en el partit del Mundial que es va trobar en desavantatge.

No va tenir capacitat per a la pausa el quadre cafeter. James ho va buscar però en cada intent es va sentir avassallat. Aclaparat. També Quadrat.

Pekerman va buscar una primera solució a la mitja part i va tirar d'Adrián Ramos, en lloc de Ibarbo. Va buscar més la pilota Colòmbia. També la iniciativa. La va tenir però sense regularitat. Cada intent va topar amb la fortalesa de Thiago Silva i David Luiz, especialment.

Una altra jugada a pilota parada va acabar amb els dubtes de Brasil i amb l'ímpetu colombià. Una falta llunyana, un obús de David Luiz va tornar a superar Ospina.

Carlos Bacca va sortir per Teófilo Gutiérrez. No hi havia jugat un sol minut l'atacant del Sevilla que a la primera que va tenir va ser travat per Julio César. James va marcar el penal. El seu sisè gol.

L'equip de Pekerman ho va intentar fins al final. Brasil s'ofegava en la seva àrea i els seus defenses s'havien de multiplicar. Colòmbia va accentuar l'assetjament i va rondar el gol. Però el temps va acabar amb el seu somni.