Brasil va arribar a les semifinals del seu Mundial novament amb un patiment immens i aprofitant l'encert dels seus dos centrals. Els homes de Scolari, que van fer una primera part bona i de pressió, van veure com Colòmbia els va tancar a l'àrea en l'últim quart d'hora i va tornar a demostrar que el joc dels amfitrions és de tot menys bonic. Els colombians van ser massa ingenus en molts moments del partit i ho van pagar amb l'eliminació i amb la pèrdua d'una bona oportunitat, però la joventut d'alguns dels seus homes, com James Rodríguez, els obre un futur esplendorós.

L'escenari va impressionar massa Colòmbia o bé Brasil va sortir connectat com ho havia de fer, però el fet cert és que el combinat de José Peckerman no va existir durant la primera mitja hora, ofegat per la pressió local. Brasil ja va avisar amb una falta llançada fora per Neymar i va anotar el gol al minut 7. Un córner a la dreta d'Ospina és llançat pel davanter del Barça, David Luiz no hi arriba i Thiago Silva, amb el genoll, al segon pal, aprofita la desatenció de Carlos La Roca Sánchez per marcar.

Domini local

Va semblar que els colombians reaccionaven lleugerament amb una falta llunyana de Guarín i, sobretot, amb un xut de Cuadrado que va anar al lateral de la xarxa després de tocar el David Luiz, però va ser un miratge. James Rodríguez, que va fer una sola aparició en tota la primera part, rebia la pressió de Fernandinho i una pilota perduda per Cuadrado i un altre robatori d'esfèrica va desembocar en dos xuts de Hulk que va resoldre magistralment Ospina.

En els últims vint minuts de partit, Brasil ja no va atacar tant. Va semblar que el seu rival havia aconseguit controlar el joc, sobretot després del contraatac de Rodríguez que va desaprofitar Cuadrado. El joc es va travar i embrutir, amb moltes faltes al centre del camp, però tot i això Marcelo, en un xut que va rebotar en Fred, i Neymar amb una falta directa van tenir dues oportunitats més d'haver fet el segon gol. El descans arribava amb la sensació que Colòmbia havia de fer alguna cosa més per treure's la pressió de Brasil i que els locals potser havien deixat escapar viu el rival.

La segona part va semblar que començava amb poc ritme. Peckerman va fer entrar al camp Adrián Ramos per buscar més intensitat atacant, però el conjunt cafeter només va donar senyals de vida amb una rematada de Guarín, una de les novetats ahir, que va anar fora.