L'alemany Marcel Kittel s'ha imposat avui en un accidentat esprint en la primera etapa del Tour de França amb final a la localitat britànica de Harrogate i s'ha convertit, com l'any passat, en el primer líder de la cursa.

El ciclista del Shimano s'ha imposat amb certa facilitat en un mà a mà amb el txec Peter Sagan, mentre que el favorit de la jornada, el local Mark Cavendish, ha patit una caiguda en els últims metres que li ha impedit lluitar pel triomf.

La 101 edició del Tour s'ha llançat des de Leeds en una cerimònia protocol·lària presidida pels ducs de Cambridge i, només començar, s'ha establert una escapada formada pels francesos Nicolas Edet (Cofidis), Benoît Jarrier (Bretagne) i l'alemany Jens Voigt (Trek) degà del grup amb gairebé 43 anys.

A falta de 60 quilòmetres per a la meta, el pilot, impulsat pel Lotto d'André Greipel, ha atrapat al veterà germànic.

L'espanyol Joaquín "Purito" Rodríguez ha tingut un ensurt en quedar en un grup de despenjats que ha arribat a tenir un retard d'un minut en l'ascens a Grinton Moor, darrera dificultat de la jornada, però finalment han reintegrat la disciplina del paquet.