L'Associació de Clubs ha tornat a obrir la porta a un Manresa que serà un dels seus 18 participants a la lliga Endesa. Ahir va ser un dia amb final feliç i fins i tot inesperat, per la rapidesa de la decisió presa per l'ACB. I és que fins ahir mateix La Bruixa d'Or va estar enviant la documentació i comprovants que demostraven que havia cobert els seus compromisos amb jugadors, Hisenda i Seguretat Social, com dilluns s'havia avançat.

A les 18.40 h, el club informava en un comunicat de l'enviament de tot el que se li havia requerit i que s'esperava que "els propers dies, la setmana vinent, els auditors donin la seva resposta i confirmin que tot està en regla". Però, per alegria dels aficionats del Bàsquet Manresa, no va caldre esperar tant. Va ser tan sols una mitja hora després quan la pròpia ACB emetia la seva nota, que titulava de forma expressiva i esvaint tots els dubtes: "el Manresa presenta tota la documentació i jugarà la lliga Endesa 2014-15".

En la nota de premsa, l'ACB ha detallat que s'ha presentat tot allò que feia falta per a la readmissió, un cop es va fer la invitació al club del Bages en no poder reunir el Burgos els diners del cànon d'ascens (més de 5 milions d'euros), situació que es dóna per segon cop. L'admissió del Manresa ha de ser ratificada en la propera assemblea de club que es farà el proper 18 de juliol, cosa que en principi ha de ser un tràmit, si no hi ha una sorpresa monumental. El Bàsquet Manresa ha hagut de reunir en un esprint de setmanes la quantitat de 600.000 euros per fer front als deutes amb Hisenda i la Seguretat Social, inclòs Comenge, despatxat a la part final de la lliga. El tècnic lleidatà ha confirmat, en ser qüestionat per aquest diari, el pacte per cobrar.