El sallentí Gabri, fins fa tan sols uns mesos jugador al conjunt suís del FC Lausana, passarà a formar part de l'equip tècnic del Barça B de lliga Adelante, que dirigeix Eusebio Sacristán. La nova responsabilitat professional marcarà l'inici d'una nova etapa per a Gabriel Garcia de la Torre, de 35 anys i que va jugar en el primer equip del Barça des del 1999 fins al 2006,i és de la mateixa generació de jugadors que Carles Puyol o Xavi Hernández.

L'acord amb el Barça B encara no està signat però està emparaulat. Gabri farà els informes dels rivals, allò que es coneix com scouting. El primer ajudant d'Eusebio serà Luis Hugo, un tècnic amb qui havia treballat en la seva etapa al Celta de Vigo. Pel que fa a Gabri, la relació personal amb Eusebio és molt bona, de quan el de Valladolid era ajudant de Frank Rijkaard al primer equip del Barça. Gabri cobrirà la baixa de Joan Barberà, tècnic que estarà al costat de Luis Enrique.

Gabri ja té dos dels tres cursos de la titulació d'entrenador, i es plantejava potser encetar la seva feina a les banquetes en equips de base o fins i tot mantenir una vinculació professional amb el despatx de Josep M. Orobitg, que ha estat el seu representant.