La gran cursa per etapes de tot el calendari, el Tour de França, inicia avui el seu recorregut. I la previsió és que, absent el colombià Nairo Quintana (el vencedor en el darrer Giro), la cursa serà un duel entre el guanyador de la passada edició, el britànic Chris Froome, i el ciclista espanyol Alberto Contador, que té dues victòries absolutes dins del seu palmarès del Tour (va perdre'n una tercera en ser desqualificat per dopatge, positiu de clenbuterol). Les tres primeres etapes es faran en territori del Regne Unit, l'estat dels dos darrers vencedors, ja que el 2012 va ser Bradley Wiggins qui va arribar vestit de groc a París, amb Froome en segona posició.

Aquesta vegada els Pirineus es perfilen més durs que els Alps en un recorregut en el qual només hi haurà una etapa contrarellotge individual de 54 km. En la prèvia de les setmanes anteriors al Tour, Froome ha demostrat una forma menys incontestable que ara fa un any i Contador li ha plantat cara en la muntanya tant a la Dauphiné com a la Volta a Catalunya.

En un segon graó a l'escala de favorits hi ha Vicenzo Nibali, que es reincorpora al Tour després d'un any d'absència. En el palmarès de grans rondes té un Giro i també la Vuelta que es va adjudicar l'any 2010. A França sempre ha estat ben competitiu, però mai no ha pogut aspirar a la victòria absoluta.