L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) s'ha imposat aquest diumenge al Gran Premi de Gran Bretanya, la novena prova del Mundial de Fórmula 1, disputada a Silverstone i en què l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari), que havia arrencat setzè, ha acabat sisè.

Hamilton ha cobert les 52 pistes a la mítica pista anglesa, de 5,891 quilòmetres, per completar un recorregut de 306,2 quilòmetres, en dues hores, 26 minuts, 52 segons i 94 mil · lèsimes i s'ha imposat per davant del finlandès Valtteri Bottas (Williams) i l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que han quedat segon i tercer, en una prova que ha estat suspesa amb bandera vermella durant gairebé una hora després de l'accident en la primera volta del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i el brasiler Felipe Massa (Williams) .

Alonso ha resistit durant moltes voltes l'atac de l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) però quan en faltaven quatre li ha hagut de cedir la cinquena plaça.

L'anglès Jenson Button (McLaren) ha estat quart davant el seu públic a Silverstone, on poc després de sobrepassar l'equador de la cursa s'ha retirat l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), a causa d'un problema a la caixa de canvis.

No obstant això, Rosberg segueix al capdavant del Mundial, amb 165 punts, quatre més que el seu company Hamilton, mentre que Ricciardo és tercer, amb 99.

La desena de les 19 proves del Mundial es disputarà d'aquí a dos caps de setmana a Hockenheim, seu del Gran Premi d'Alemanya.