L'alemany Marcel Kittel es va imposar ahir en un accidentat esprint en la primera etapa del Tour de França que va acabar a la localitat britànica de Harrogate i es converteix, tal com va passar l'any passat, en el primer líder d'una cursa. L'edició d'enguany, que començava en territori anglès, va ser enormement seguida i va concentrar més de dos milions d'aficionats a peu de carretera.

Kittel, ciclista de l'equip Shimano, va vèncer amb certa facilitat en un mà a mà amb el txec Peter Sagan, mentre que el favorit de la jornada, el local Mark Cavendish, va patir una caiguda en els últims metres que li va impedir lluitar pel triomf. El ciclista de l'Illa de Man no va poder aconseguir el seu somni de vestir-se de groc en la carrera on ha aconseguit 25 victòries i la seva continuïtat sembla compromesa, ja que els primers exàmens d'ahir indicaven que la clavícula estava danyada.

Els favorits, intactes

L'etapa no va tenir conseqüències per als favorits. El britànic Chris Froome, defensor del títol aconseguit l'any passat, va entrar en sisè lloc, Alberto Contador 22è i Vincenzo Nibali 34è. La 101 edició del Tour es va iniciar des de Leeds en una cerimònia protocol·lària presidida pels ducs de Cambridge i, només començar, es va establir una escapada formada pels francesos Nicolas Edet (Cofidis), Benoît Jarrier (Bretagne) i l'alemany Jens Voigt (Trek), degà del grup de gairebé 43 anys.

Les seves rendes van rondar els quatre minuts d'avantatge respecte al pilot, però no gaire més, molt vigilats en tot moment per l'equip amb esprintadors destacats. Voigt va aprofitar l'esprint intermedi de l'etapa per escapar-se dels seus rivals i va aconseguir una renda d'un minut, gràcies al qual va aconseguir la major part dels punts de la muntanya, jersei de líder que vestirà avui.

Quan faltaven 60 quilòmetres per a la meta, el pilot, impulsat pel Lotto d'André Greipel, va atrapar l'alemany i, com estava previst, la victòria es va decidir en uns metres finals d'allò més emocionants.