La txeca Petra Kvitova, de 24 anys, va conquistar ahir el seu segon Wimbledon després de passar per sobre, a la final, de la canadenca Eugénie Bouchard per un contundent 6-3 i 6-0 que només es va allargar durant 55 minuts.

La campiona a l'All England Club el 2011, que arribarà al quart lloc del rànquing quan demà es faci l'actualització, va fer valer la seva superioritat en el servei i va deixar sense resposta la restada de la jove canadenca, que disputava la seva primera final de Grand Slam i que entrarà per primera vegada en el top 10. Això sí, Bouchard va encaixar el resultat dur i curt des de la final del 1992 que va guanyar l'alemanya Steffi Graf a l'aleshores iugusloava Monica Seles (6-2 i 6-1).

La d'ahir va ser la primera final d'un gran torneig en què s'enfrontaven dues jugadores nascudes en la dècada del 1990, signe de l'ineludible renovació que afronta el circuit femení quan les carreres de les germanes Venus i Serena Williams comencen a acabar-se.

Gran inici de la canadenca

Bouchard, guanyadora en categoria juvenil a Londres fa tan sols dos anys, no havia deixat escapar un sol set en tot el campionat i va saltar a la pista disposada a no empitjorar aquesta estadística. La canadenca es va anotar el primer joc al servei en tan sols dos minuts i va mantenir la calma quan Kvitova va començar a enviar primers serveis a 180 quilòmetres per hora.

Els problemes van començar per a la jove de Mont-real quan Kvitova es va imposar en la restada del tercer joc. Bouchard va forçar la igualtat en el següent, però Kvitova va acabar imposant-se al servei i va adquirir un avantatge que ja va resultar insalvable per a la canadenca, sobrepassada per la nova reina de la gespa.