Diversos equips de la Lliga BBVA tanquen avui el seu període vacacional per iniciar la seva particular pretemporada. Entre aquests, l'Atlètic de Madrid, l'Athletic de Bilbao, el Sevilla, el València i el Celta.

L'actual campió de lliga, l'Atlètic de Madrid, iniciarà els entrenaments avui a la Ciutat Esportiva de Majadahonda a l'espera de més fitxatges, com ara un porter i dos davanters com a prioritats per reforçar una plantilla que ja té set baixes respecte al curs passat. De moment, Diego Simeone compta amb les incorporacions del porter Miguel Ángel Moyà, del Getafe, i de Guilherme Siqueira, del Granada. Cal recordar que han marxat Thibaut Courtois (Chelsea), José Sosa, Tiago Mendes, Dani Aranzubia, Diego Ribas, David Villa i Diego Costa.

Amb el punt de vista a la prèvia de la Lliga de Campions, l'Athletic de Bilbao començarà a treballar. Avui serà el dia previst per als reconeixements mèdics i demà es faran les primeres sessions d'entrenament amb un nombrós grup de 34 futbolistes (cinc dels quals del filial); d'aquests, 25 repeteixen del curs passat. Les principals novetats són l'alta de Borja Viguera (Alabés) i la baixa d'Ander Herrera, que ha marxat al Manchester.

La ronda de reconeixements mèdics iniciarà avui la pretemporada del Sevilla, prèvia a l'inici dels entrenaments amb una plantilla en la qual hi ha fins a onze jugadors que no compten per al tècnic Unai Emery, la majoria que tornen després d'una cessió.

El València es posa a treballar amb 21 jugadors, entre els quals no hi ha el brasiler Jonas Gonçalves i el francès Adil Rami, ambdós amb contracte en vigor. Ambdós, però, tenen permís per no incorporar-se a l'equip. Tampoc no seran a la primera jornada de feina els internacionals João Pereira, Ricardo Costa, Sophiane Feghouli i Andrés Guardado, que han pres part al Campionat del Món. Entre avui i demà es faran les proves mèdiques i físiques a la ciutat esportiva de Paterna. Enguany, el València serà dirigit per Nuno Espírito Santo en el lloc de Pizzi.

Els futbolistes de la primera plantilla del Celta iniciaran aquest dilluns els exàmens mèdics de pretemporada a l'Hospital Vithas Nuestra Señora de Fàtima. A les files del conjunt gallec serà presentat aquest migdia l'exjugador del Barça Carles Planas.