L'italià Vincenzo Nibali va sorprendre ahir amb un atac en els últims metres i es va imposar en la segona etapa del Tour de França, amb el que també es va enfundar el mallot groc de líder. El campió d'Itàlia, de l'equip Astana, es va imposar amb dos segons d'avantatge per davant del belga Greg van Avermaet i del polonès Michal Kwiatkowski, amb el que va aconseguir la seva primera victòria al Tour de França.

La segona etapa, amb nou alts puntuables, va revelar les primeres pugnes entre els favorits per a la general. Sobretot en l'últim ascens, el port de quarta categoria anomenat Jernkin Road, de 800 metres d'altitud, un descens mitjà del 10,8%, però amb rampes de fins al doble. El primer ciclista a atacar va ser Alberto Contador i després el britànic Chris Froome, defensor del títol, encara que cap va aconseguir obrir forat.

En el descens va ser Nibali qui va aprofitar el desconcert general per demostrar la seva gran habilitat en els descensos. Cap dels favorits va saber reaccionar i Nibali va entrar a meta assenyalant-se el pit, la bandera del seu país.