Si Hamilton havia de retallar distàncies amb el líder del mundial, el seu company d'equip Nico Rosberg, ahir a Silverstone havia de ser el dia. El pilot anglès va aprofitar el suport dels aficionats de les illes per guanyar la cinquena carrera de l'any i de retruc retallar 25 punts de cop a Rosberg, qur va haver d'abandonar i ara encapçala el mundial per només 4 punts de diferència respecte Hamilton. Per darrera les coses segueixen igual però el segon lloc va ser per Valteri Bottas, que va sumar el segon podi de la seva carrera i va acompanyar a Ricciardo, tercer ahir.

Hamilton, de 29 anys, va aconseguir ahir la seva segona victòria a casa, a Silverstone, després de l'aconseguida el 2008 -any en què va guanyar el títol a bord d'un McLaren- i la número 27 de la seva carrera. Lewis, que arrencava en sisena posició, no va desaprofitar l'oportunitat i va exercir de padrí en les noces d'or de la mítica pista anglesa, on va ratificar el brutal domini de la seva escuderia, que ha guanyat vuit de les nou carreres disputades, amb doblet a totes les carreres que han acabat els dos pilots: sis en total.

Com que l'únic que sembla estar en joc és saber quina de les dues fletxes de plata farà diana aquest any, Hamilton va afegir emoció al campionat d'enguany al frenar la ratxa de Nico Rosberg, segon sempre que no havia pogut guanyar.

Un inici accidentat

La sortida va estar marcada per l'accident del brasiler Felipe Massa i el finlandès Kimi Raikkonen, provocat per aquest i que va motivar la interrupció de la prova, amb bandera vermella, després del primer gir i la conseqüent retirada de tots dos.

Prop dels seus respectius companys, Alonso i Bottas, que després de la pífia en la sessió de qualificació sortien des de la part de darrera. Si la remuntada d'Alonso va ser espectacular, ja que va remuntar deu lloc, la de Bottas va ser per recordar, arrencant catorzè i acabant segon.

Per davant, Rosberg va mantenir el primer lloc després d'arrencar bé, al contrari que el seu compatriota Sebastian Vettel, que va perdre quatre llocs i va baixar del segon al cinquè lloc, on finalment acabaria. Els dos McLaren de l'anglès Jenson Button -quart ahir- i del danès Kevin Magnussen -setè- eren segon i tercer; per davant de Hamilton, abans de que s'aturés la carrera durant una hora per arreglar uns guarda-rails que havien quedat danyats.

El duel de Mercedes es fa curt

Després de la represa Hamilton va sobrepassar a Magnussen i a Button; i en la quarta volta ja era segon, anunciant una batalla que es repeteix a cada gran premi. Rosberg va parar a la volta 18 i va cedir el liderat a l'ídol local, que va canviar de mitjans a durs a la 24 i va marcar la volta ràpida de la carrera dues més endavant. Al pilot anglès se li posaven les coses de cara.

La sort de Hamilton encara no s'havia esgotat quan Nico Rosberg es va començar a queixar de problemes en la seva caixa de canvis i que finalment el van obligar a retirar-se a la volta 29. Per darrere d'Alonso i Vettel es barallaven per la cinquena posició en un duel emocionantíssim que finalment s'adjudicaria el quatre vegades campió del món. "Era inevitable que ens acabés passant. Els Red bull i Bottas es mereixien estar al davant", va afirmar Alonso en acabar la cursa.

La victòria de Hamilton no va perillar i Ricciardo no va poder amenaçar a Bottas, que finalment va sumar el segon podi de la seva carrera després d'aconseguir el primer en l'anterior Gran Premi d'Àustria.

Tot i protagonitzar la seva primera retirada de l'any, Rosberg manté el liderat del campionat però arribarà amb només quatre punts d'avantatge (165 enfront de 161) a Hockenheim, on d'aquí a dues setmanes es disputarà el Gran Premi d'Alemanya. Alonso per la seva banda en suma 87 i es col·loca a onze de Ricciardo, sòlid en la tercera posició.