Amb l'etiqueta de favorita, la selecció catalana d'atletisme fa front aquest dissabte al campionat d'Espanya autonòmic a Alcorcón (Madrid) amb la presència de sis atletes de casa nostra.

Conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions, el combinat català tindrà la participació del velocista del CA Igualada Edu Viles, que prendrà part en els 100 llisos i en el relleu 4x100 (juntament amb Sergio Ruiz, Rubén Pros i Adrià Burriel); també competirà la igualadina Èlia Pascual (independent) en el llançament de javelina; la gironellenca Débora Calveras (FC Barcelona) participarà en el triple salt; Meritxell Soler (Avinent CA Manresa) correrà els 5.000 llisos; la surienca Alba Casanovas (FC Barcelona) farà el relleu 4x400 (amb M. Stephanie Thomas, Oyidiya Oji i Sonia Nasarre); el navarclí Jordi Sánchez (FC Barcelona) serà el llançador de javelina, i l'igualadí Jordi Yoshinori Matsuoka (CA Igualada) farà el salt de llargada.

Catalunya ha estat la dominadora d'aquest estatal, ja que ha guanyat tant en la competició masculina com femenina en 26 de les 37 edicions disputades. Els tres darrers anys, el combinat català ha guanyat en el nou format de classificació conjunta de nois i noies.

Premis de la FCA

La Federació Catalana d'atletisme va lliurar dimarts els premis de l'any. Entre els guardonats hi havia tres atletes de casa nostra, totes elles per haver batut rècords de Catalunya. L'anoienca Èlia Pascual (foto) el de javelina a l'aire lliure amb 53,42; la gironellenca Dévora Calveras (FC Barcelona) el de triple salt a l'aire lliure dos cops (13,59 i 13,75) i en pista coberta (13,67), i la joanenca Meritxell Soler (Avinent CA Manresa) en els 5.000 interiors amb 17.45.76. També es va reconèixer l'equip aleví masculí del CAM com a millor a l'aire lliure.