El català Aleix Espargaró (en la categoria de MotoGP), el finlandès Mika Kallio (en el grup de Moto2) i l'australià Jack Miller (en Moto3) van ser els que van marcar ahir els millors temps al traçat Sachsenring, a la jornada inicial d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Alemanya que se celebrarà demà, i arribarà el campionat al seu equador.

Espargaró va confirmar de nou la superioritat d'uns pneumàtics supertots i va marcar un temps que va ser inferior al del líder a MotoGP, un Marc Márquez que va acabar en segon lloc la jornada malgrat la caiguda que va patir al matí, i que no va impedir que estigués amb els més ràpids a Sachsenring

Márquez, superat al final

El pilot de Cervera es va haver de conformar amb la segona posició, ja que va ser en l'última volta de la sessió vespertina quan el vallesà Aleix Espargaró el va avançar en la lluita contra el cronòmetre.

Els mèrits de Márquez, però, van ser considerables, ja que al matí va saltar pels aires, i va rebre una forta contusió a la zona cervical, segons el doctor Enric Cáceres. El tercer al final del dia va ser Jorge Lorenzo i en sisena posició se situava l'italià Valentino Rossi. El company dins l'Honda Repsol de Marc Márquez, Dani Pedrosa, va finalitzar com el desè en MotoGP després que a la tarda tampoc no va estar de sort, ja que també va provar la duresa de l'asfalt amb una caiguda, encara que va poder continuar la sessió sense dificultats.

En Moto2, Mika Kallio va poder avançar el seu company d'equip i ara líder del mundial, Tito Rabat, per tan sols 74 milèsimes. El tercer va ser el suís Dominique Aegerter. El setè del dia va ser l'espanyol Julián Simón. Lluís Salom va quedar més enrere, i es va situar desè, mentre que Jordi Torres va ser el quinzè. Ben poc encertat va estar Maverick Viñales, molt incòmode en aquest traçat alemany, que va firmar un discretíssim dinovè lloc, i tot just per davant de Ricard Cardús.

Finalment, en Moto3, qui es va situar en la pole provisional de la categoria va ser el pilot australià Jack Miller, tot i que durant força estona va ser Efrén Vázquez, que va acabar tercer, qui va marcar la pauta. Miller, que ha estat molt endarrerit a les tres últimes proves del campionat, vol tornar a ser el dominador. Àlex Márquez, que és tercer a la general, va ser vuitè.