Una Holanda pragmàtica i veloç en el contracop va vèncer ahir 0-3 al Brasil, va remoure la profunda llaga que l'1-7 davant Alemanya va obrir en els amfitrions i es va quedar amb el tercer lloc del Mundial disputat en el "país del futbol". Holanda va obtenir així un lloc al podi del Mundial, que el tècnic Louis Van Gaal gairebé menyspreava i que per al capità de l'apallissada selecció del Brasil, Thiago Silva, era una qüestió "d'honor".

Encara que no va ser tan profund, el naufragi brasiler va començar ahir més aviat que en l'escandalós 1-7 d'Alemanya en semifinals. Amb només dos minuts de joc, Van Persie va buscar la primera carrera de Robben, que va ser interrompuda per una clara agafada de Thiago Silva que l'àrbitre algerià Djamel Haimoudi va considerar dins de l'àrea i va sancionar amb penal. I el fantasma de la golejada alemanya en semifinals es va despertar en el minut 17, quan De Guzman, que va reemplaçar a un Sjneider que es va lesionar en escalfar, va escapar per la dreta, va centrar i el mal refús de David Luiz el va recollir Blind per tornar a batre Julio César.

Els canvis que va introduir Scolari no funcionaven i molt menys servien per resoldre el seriós problema en el migcamp del Brasil, un sector on ningú crea, ningú arriba a l'àrea i, pitjor encara, ningú marca. A poc per al final, en un últim intent, Scolari va voler apel·lar a la potència de Hulk, que va entrar per Ramires, però tampoc va funcionar i Holanda va tornar a colpejar marcant el 0-3 en el minut 90, a través de Wijnaldum.

Encara que semblava pressentir que l'equip entrenat per Scolari no tenia com reaccionar, l'afició brasilera deixava clar que volia passar la pàgina del 7-1 alemany i no va parar d'encoratjar a l'equip fins gairebé el final, però després del tercer gol va esclatar en protestes.