El francès Blel Kadri va signar ahir la seva primera victòria al Tour de França gràcies a una gran escapada, mentre que l'italià Vincenzo Nibali va mantenir el mallot groc després d'aguantar els atacs d'Alberto Contador a les rampes d'ascens a Gérardmer, el primer final en alt d'enguany.

El guanyador del Tour el 2007 i 2009, Contador, va acabar segon després d'haver atacat en l'últim port, l'ascens a Gérardmer, amb Nibali com a únic ciclista dempeus que va poder seguir el de Pinto, que finalment va arrencar 3 segons a l'italià. Quart va ser l'australià Richie Porte, líder de l'Sky després de la retirada del britànic Chris Froome, mentre que Alejandro Valverde es va despenjar i va cedir 19 segons a Contador.

L'etapa, endurida pel Tinkoff de Contador, va servir perquè el madrileny, que començava la primera etapa de muntanya en el lloc 16, acabés en el sisè, a 2:34 de Nibali. L'italià manté el liderat amb 1:44 sobre el seu company d'equip, el danès Jakob Fuglsang, 1:58 amb Port i 2:16 amb el polonès de l'Omega Michal Kwiatkowski, que es col·loca com a millor jove de la general després de la caiguda del txec Peter Sagan.

Els atacs del grup dels guanyadors no van ser suficients perquè Kadri signés la primera victòria en solitari en el primer final en alt.