Amb el mític Maracaná de gran escenari, les seleccions argentina i alemanya s'enfronten avui per tal de rellevar Espanya en el palmarès del mundial. Carles Puyol deixarà damunt la gespa una copa que té entre cella i cella Leo Messi. Per a l'estrella del Barça, aquest títol és la culminació de la seva carrera (té 27 anys) però tindrà al davant la selecció d'Alemanya, la que més ha impressionar durant les quatre setmanes de competició.

L'equip teutó està recollint ara els fruits d'un procés que implica un radical canvi d'estil, des de la força tradicional cap el futbol més atractiu, i la tècnica de fonament. Des que Joachim Löw va agafar les regnes el 2006, aquesta tendència es va fer clara, tot i l'eliminació a les semifinals en els darrers mundials i topar-se amb una Espanya en un estat de gràcia que la deixava sense poder aixecar els darrers títols. Amb el seu esclatant i històric 1-7 davant de la selecció amfitriona, va fer una impressionat demostració de força. Però aribada aqui, tot el que no sigui ser la campiona serà com gairebé un fracàs.

Argentina torna a una final, 24 anys després, quan el mític Diego Armando Maradona no va poder evitar la derrota arran d'un penal injust (1-0) precisament enfront dels alemanys. I tota l'atenció avui ha de recaure en Messi: guanyador amb el Barça de tots els títols possibles, al millor jugador del segle XXI li fa falta la coronació definitiva. Si bé en la primera fase la participació en el joc va ser protagonista, els darrers partits el seu pes s'ha anat diluint. Però sempre se l'espera, i un minut d'inspiració del geni de Rosario pot valdre el títol. Els argentins esperen recuperar el seu desllorigador Ángel di María, però especialment l'aparició del seu particular messies en el dia més clau del mundial del Brasil.

Pel que fa a Alemanya, qui està preocupant és Mats Hummels, un dels millors centrals del torneig, que arrossega molèsties des de la primera fase. Obligats a dur avui la iniciativa, els alemanys tenen ben clar que no trobaran tants espais com els oferts per Brasil. És molt probable que Löw repeteixi amb Lahm com a lateral per situar en el mig camp Khedira, i amb Klose en la punta d'atac. En segona línia, Müller i Kroos han estat els grans protagonistes d'Alemanya, que es pot convertir en el primer campió europeu a l'Amèrica del Sud.