Kilian Jornet ha sumat un altre èxit a una carrera esportiva que és plena d'honors. Ahir va guanyar la Hardrock 100, prova emblemàtica que se celebra a Colorado (Estats Units) sobre una distància de cent milles, més de 160 km. Jornet es va proclamar vencedor tan sols uns dies després del seu doble títol de campió del món, a Chamonix, en Skyrunning i el quilòmetre vertical, que ja indicaven que es trobava en un estat molt dolç.

A més, Jornet no va donar ahir cap opció als seus adversaris i es va mostrar intractable des de l'inici de la prova. Es va proclamar vencedor amb nou rècord en la Hardrock, tot deixant enrere la marca que fins ara tenia (des del 2008) l'americà Kyle Skaggs, que era de 23 hores i 23 minuts. El nou registre que ha deixat el corredor ceretà és de 22 hores i 41 minuts. Es converteix en el tercer europeu que ha guanyat una competició amb domini dels corredors locals, històricament. És el tercer europeu que ho assoleix després de Sebastien Chaigneau i Julien Chorer. Aquest era el primer cop que Jornet podia participar en una cursa a la qual s'accedeix per sorteig i en els dos darrers anys no havia estat afortunat. Amb la seva primera aparició ha demostrat la seva categoria.

"Kilian Jornet fa semblar que la Hardrock 100 és fàcil", va escriure en el seu mur a Facebook un Scott Jurek que és un prestigiós corredor nord-americà, que estava seguint la prova in situ. Scott va guanyar la Hardrock 100 l'any 2007 i en el seu palmarès té també altres proves de nivell com ara la Western States, la Mile Endurance Run i la Badwater Ultramarathon, a més a més de la cursa grega Spartathlon.

La segona posició en la prova d'ahir va correspondre a un Julien Chorier que va creuar la línia de meta 35 minuts després de Kilian Jornet. La tercera posició va ser per a Adam Campbell, que va entrar a més d'una hora. A més de les cent milles del recorregut, una de gran dificultat que presenta la prova és l'alçada, amb 20.721 metres com a desnivell positiu acumulat. La prova es desenvolupa amb una mitjana de 3.300 metres sobre el nivell del mar i el punt més alt és Handies Peak, amb 4.285 metres, que és un dels catorze cims més alts que hi ha als Estats Units.