Marc Márquez va aconseguir ahir una nova pole position, la setena de la present temporada, en ser el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Alemanya de MotoGP que se celebra a Sachsering. El de Cervera va afegir una nova fita a la seva impecable temporada, en batre el rècord del circuit. En les altres categories, Dominique Aegerter va sorprendre Mika Kallio i Tito Rabat en Moto2 i va aconseguir el millor temps, mentre que en Moto3 l'australià Jack Miller va emular Márquez i va aconseguir la pole després de superar el rècord del circuit en aquesta categoria.

Márquez, que el primer dia va tenir una forta caiguda a Sachsenring, es va recuperar plenament i va aconseguir superar tots els seus rivals en la segona classificació, en la qual, amb un temps de 1:20.937, va rebaixar el rècord que des del 2008 tenia l'australià Casey Stoner, quan al manillar de la Ducati Desmosedici va rodar en 1:21.067. El líder del mundial i vigent campió del món de MotoGP va completar uns molt bons entrenaments en pista i va marcar el seu millor temps gairebé al final dels mateixos, quan a la taula era el seu company a Repsol Honda, Dani Pedrosa, el que tenia el primer lloc. Però una caiguda el va deixar sense la possibilitat de defensar aquella posició amb èxit.

Davant la possibilitat que durant el Gran Premi d'Alemanya que avui es corre a Sachsering pogués aparèixer la pluja, l'equip del campió del món no va deixar res a l'atzar i va realitzar els canvis de pneumàtics necessaris perquè tot fos perfecte, com així va ser.

Amb Márquez sòlid en la primera plaça, la segona va se per a Pedrosa, que, tot i la caiguda, no va perdre més posicions. La tercera va ser per a l'alemany Stefan Bradl, que es va esforçar al màxim per demostrar la seva qualitat i va aconseguir desbancar diferents pilots per acabar aconseguint el tercer millor temps dels entrenaments oficials. L'alemany sortirà avui al davant d'Aleix Espargaró, quart, Jorge Lorenzo, cinquè, i l'italià Valentino Rossi, que va aconseguir el sisè millor temps en el circuit alemany, al davant del seu compatriota Andrea Iannone.

En Moto2, el suís Dominique Aegerter va encadenar dues voltes ràpides i va arrabassar el millor temps al finlandès Mika Kallio. El líder del mundial, Tito Rabat, va millorar unes dècimes al final i va aconseguir salvar la primera línia de la formació de sortida. Just darrere va acabar Jordi Torres, que va mantenir la línia ascendent que va mostrar en les darreres proves.

En Moto3, l'australià Jack Miller va aconseguir el rècord del circuit en la categoria de Moto3 i avui sortirà primer, al davant del francès Alexis Masbou i el català Àlex Márquez, que va acabar tercer.