Quatre anys després la final del Mundial va tenir una resolució semblant a la de Sud-àfrica. L'equip que va proposar més joc durant tot el campionat, Alemanya, es va endur el títol contra una Argentina molt batalladora, que segurament ahir va fer més del que s'esperava, però a la qual no li va arribar per endur-se la copa. I es va resoldre amb un gol a la pròrroga de Mario Götze, un jugador de característiques semblants a les d'Iniesta, amb una jugada similar. Messi, en la línia de tota la temporada ahir, haurà d'esperar, però potser no tindrà cap més oportunitat com la d'ahir.

Alemanya va tenir un contratemps important amb la lesió de Sami Khedira a l'escalfament. El madridista, vital en el joc de Joachim Löw, va ser substituït per un Christoph Kramer encarregat de mantenir la posició però sense tanta arribada des del centre del camp. A més, el jugador del Borussia Mönchengladbach només va ser mitja hora damunt del camp per un cop d'espatlla de Rojo que el va deixar estabornit.

Els argentins van entrar bé al partit, van controlar el joc del seu rival i van sortir en ràpids contraatacs. En els onze primers minuts, Higuaín va rematar fora i Messi va escapar-se d'Hummels però no va trobar rematador. El partit era molt mogut i Alemanya no es va aproximar fins una centrada de Lahm a la qual no va arribar Klose.

Problemes alemanys

Els europeus ja tenien problemes en la circulació de pilota i van poder rebre el primer gol al minut 20 en una cessió enrere incomprensible de Kroos que Higuaín va llançar fora de manera increïble. Nou minuts després, el davanter del Nàpols marcaria assistit per Lavezzi, el millor del seu equip en els primers 45 minuts, però la seva posició era massa avançada i el gol va ser ben anul·lat.

A la mitja hora, Löw va haver de moure la banqueta per la lesió de Kramer i va fer entrar Schürrle, amb el canvi de posicions corresponent. Els alemanys, però, van tibar a adaptar-se i un altre contraatac de Lavezzi no va ser aprofitat per Messi per assistir Higuaín. El mateix jugador del Barça, molt intermitent, va aparèixer per fer la seva millor jugada al minut 39, escapant-se novament per la banda dreta, la més dèbil dels teutons, però Boateng va desviar quan la pilota anava cap a porteria.

Tot i les ocasions argentines, els darrers cinc minuts van ser alemanys. Kroos va fer un xut massa fluix, Klose no va arribar a una centrada de Müller i, en l'acció més clara de la primera meitat, Höwedes va rematar de cap al pal a la sortida d'un córner amb tota la porteria per a ell.

Menys qualitat

La segona part no va ser tan bona, però Argentina la va jugar millor, sobretot a l'inici, i va tenir possibilitats d'evitar que el partit anés a la pròrroga, sobretot en els deu primers minuts. Va ser al segon quan Messi va rebre una passada de Biglia i va fallar l'ocasió més clara que va tenir en tot el partit per donar el títol al seu país. Va encarar Neuer però el seu xut va anar massa creuat.

Els sud-americans tenien el domini del partit i Higuaín va tenir dues aproximacions, la segona de les quals va acabar amb una entrada forta de Neuer a l'hora de rebutjar l'esfèrica. A poc a poc, però, el ritme va anar caient. El tècnic argentí, Alejandro Sabella, havia introduït al camp Agüero i després va fer el mateix amb Palacio per arribar més a porteria, però no va ser així. Només un parell d'eslàloms de Messi en el tram final van inquietar els alemanys, amb un gran Boateng.

Per contra, Alemanya va tenir més arribades, tot i que tampoc no ho feia amb gaire perill. Schürrle i Höwedes van errar en el control en dues accions dins de l'àrea i l'ocasió més clara va ser per a Kroos, però el futur jugador del Madrid va rematar massa fluix amb tot a favor.

La solució

En el temps suplementari, Alemanya va estar millor, tot i que semblava que s'arribaria als penals. Ho va evitar Götze, que va aturar una centrada per l'esquerra de Schürrle i, sense deixar caure la pilota, la va introduir al fons de la porteria de Romero en una acció esplèndida. El jugador del Bayern havia substituït Klose i gairebé no havia aparegut.

En els pocs minuts que faltaven, Argentina ho va intentar, però Messi va llançar una falta massa alta i amb aquesta les últimes esperances d'un equip albiceleste que va morir prop de la meta.