Toni Bou va aconseguir una victòria amb simbolisme ahir a la localitat belga de Comblain-au-Pont, i és que no només li va servir per reforçar la seva condició de líder del mundial, sinó que també va suposar el seu triomf número 60 en el campionat del món de la seva carrera de trial. Aquesta és la segona victòria consecutiva del pilot de l'equip Repsol Honda Team, fet que li permet mantenir-se al capdavant de la classificació general al mundial, amb 128 punts, quatre més que el pilot de Gas Gas Adam Raga, que és segon.

No va ser fàcil per a Toni Bou acabar al capdavant del Gran Premi de Bèlgica de Trial, però després d'una primera volta amb algun error, el pilot de Piera va poder recuperar molts punts en una segona volta excel·lent, que li ha acabat donant la segona victòria de la temporada. Al manillar de la seva Montesa Cota 4RT, Bou va poder conduir en un terreny molt delicat, ja que la pluja va aparèixer de forma intermitent durant tota la jornada i va fer que el fang s'acumulés en moltes zones. Això va fer encara més complicada l'evolució dels pilots entre les relliscoses pedres i les vessants de Comblain-au-Pont.

Content amb el resultat

Amb aquest resultat, Bou suma vint punts més en la classificació general i augmenta fins a quatre punts la seva diferència amb Raga. Després de la prova, el pilot pierenc va reconèixer que "no ha sigut una victòria fàcil: he punxat en la zona 3, una zona fàcil, i he sumat un 5 amb el qual no comptava. M'ha costat entrar a la cursa i la primera volta no ha sigut bona", i va explicar que "en la segona volta, he pogut millorar molt, i en la tercera, amb algun petit problema inclòs, he pogut conservar la primera posició". Després de valorar la cursa, el pilot de Repsol Honda Team es va mostrar "molt content per la victòria", ja que "el terreny no era el que més m'agrada, amb molt de fang que patinava, però sí que ha fet que les zones fossin difícils i, en cas de cometre errors, poder recuperar". Les difícils condicions del terreny van servir de revulsiu per al seu company d'equip, el japonès Takahisa Fujinami, que, tot i tenir dificultats en les dues primeres voltes, en el gir final va poder recuperar i va acabar la cursa en la quarta posició, la mateixa que ocupa en la classificació del mundial, a cinc punts d'Albert Cabestany, que és tercer amb la seva Sherco.

La següent prova del mundial, la sisena de la temporada, es disputarà el cap de setmana vinent entre les localitats angleses de Penrith i Carlisle, al Gran Premi de la Gran Bretanya.