El manresà Toni Elías va començar amb bon peu al Gran Premi de Laguna Seca, i les bones sensacions de la Superpole del dia anterior es van convertir en una gran primera cursa en el circuit nord-americà en la qual Elías va finalitzar en la cinquena posició. Fins ara, el millor resultat del pilot del Red Devils era un quart lloc en el Gran Premi de Malàisia, i en la primera cursa d'ahir va estar molt a punt de poder igualar-lo, en finalitzar a 30 centèsimes del quart classificat, l'italià Davide Giugliano.

La primera cursa la va guanyar l'italià Marco Melandri, amb un temps de 1:23.575, seguit de molt a prop del francès Sylvain Guintoli. El darrer lloc del podi va ser per al líder del mundial, l'anglès Tom Sykes, que anava primer en l'inici, però un error en el primer revolt va propiciar que els Melandri i Guintoli el superessin. L'ensurt es va produir amb una violenta caiguda de Chaz Davies, que va haver d'abandonar la cursa.

Elías va mostrar la seva millor versió sobre l'asfalt de Laguna Seca: des de la novena posició en la qual va sortir de la graella, va anar superant rivals fins a acabar en la cinquena posició, un dels seus millors resultats de la temporada i de la seva trajectòria en el mundial de Superbikes. La segona de les proves es disputava passada la mitja nit, en horari català. Després d'aquest Gran Premi americà, el mundial s'aturarà durant un mes i mig, i no es reprendrà fins al mes de setembre vinent.