La selecció espanyola júnior femenina va guanyar 4-2 els Estats Units a la final del Campionat del Món d'hoquei en línia, i es va convertir, d'aquesta manera, en el primer equip espanyol d'aquesta especialitat a penjar-se un or mundial. En la finalíssima, celebrada a Tolosa, Espanya sempre va portar la iniciativa al marcador, mentre que les jugadores estatunidenques van anar a remolc.

El primer gol el va anotar Shauny Ortega, en avançar ja als nou minuts Espanya. Estats Units va empatar per via de Daniella Dror, i amb 1-1 es va arribar al descans. Malgrat l'empat, el joc espanyol feia preveure un triomf, i en la represa, el marcador no va trigar a moure's; Carla Lliveira va anotar als sis minuts i Andrea va augmentar l'avantatge abans de l'equador de la segona meitat. Tot i això, Jessica Dunne va tornar a situar la mínima diferència un minut més tard. El tram final va estar marcador per dues inferioritats dels EUA, i Espanya ho va aprofitar. De nou Shauny Ortega va tornar a establir els dos gols d'avantatge i va ser amb el 4-2 quan el partit va quedar sentenciat.