El Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell acollirà, de l'1 al 3 d'agost, la quarta prova de l'any de la Copa del Món d'eslàlom amb canoa i caiac. Hi prendran part uns 250 palistes, de més de 30 països. Cal destacar la presència de components de l'equip estatal com els bascos Maialen Chourraut (medalla de bronze als Jocs de Londres'12), Samuel Hernanz i Ander Elósegi, i els catalans Núria Vilarrubla, Marta Martínez i Alberto Diez-Canedo, entre d'altres.

Sigui com sigui, l'elit del piragüisme mundial d'aigües braves serà a la Seu d'Urgell, on arribaran els millors especialistes després d'haver competit prèviament a les copes del món de Lee Valley (Gran Bretanya), Tacen (Eslovènia) i Praga (República Txeca) al llarg del mes de juny.

Les embarcacions amb què es competeix en eslàlom són de dos tipus: canoa i caiac. En canoa hi ha dues classificacions: individual (C1) i doble (C2). A la canoa, els palistes s'agenollen a la barca i la pala és d'una sola fulla. En caiac, modalitat en la qual l'esportista està assegut i la pala té doble fulla, només es competeix en individual (K1). Les categories olímpiques són: C1 masculí i femení, i C2 masculí; K1 masculí i femení.

L'eslàlom és una modalitat olímpica de piragüisme que es disputa en rius o bé en cursos d'aigua artificials. Es tracta de completar un recorregut determinat (d'entre 250 i 400 metres de llarg), passant a través de portes numerades, sense penalitzacions i en tan poc temps com es pugui. Les portes consten d'un o dos pals suspesos, pintats amb anells de color verd i blanc per a les de baixada, i de color vermell i blanc per a les portes de pujada. El nombre de portes pot variar de 18 a 25 amb direcció riu avall o riu amunt.