Poques conclusions es poden extreure del discurs del tècnic del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, en la primera roda de premsa de la pretemporada. De les seves paraules i de les del director esportiu, Andoni Zubizarreta, no es va poder deduir res dels temes que a hores d'ara interessen més, com l'encaix de Messi al nou sistema, la marxa o no de Xavi o Alves, l'arribada dels centrals, qui serà el titular de la porteria o què passarà amb Luis Suárez. De tota manera, l'asturià va reiterar, com el dia de la seva presentació, que ell vol ser un líder per a l'equip, tot i que "al final ja veurem quina ascendència tinc entre els jugadors".

Messi, el millor

El nou entrenador barcelonista va dir que no sent que hagi de recuperar el millor joc de Messi. "Sento que he de tenir bones sensacions amb els jugadors. Arribo a un club enorme i tinc el millor jugador del món i estic segur que faré la meva feina en les millors condicions". Preguntat sobre per què creu que Messi és el millor, va dir que "és una opinió basada en el que he vist al Mundial, però respecto totes les opinions. Els jugadors sempre tenen alts i baixos, no només Messi, però el seu rendiment aquests anys dóna tranquil·litat".

Sobre el seu encaix amb Neymar i Luis Suárez, "els entrenadors sempre volen tenir els millors. Ens hem reforçat i ho continuarem fent. Hem de conformar un equip i necessito l'ajut de tots".

No va ser tan clar a l'hora de parlar de Xavi. "He parlat amb ell. Cal recordar que té contracte en vigor i és un referent, un jugador a qui estimo molt". Tampoc no va aclarir res sobre Alves, amb qui encara ha de parlar.

Pel que fa al porter, va sorprendre en dir que "si em pregunteu quin seria el titular a hores d'ara, seria Masip, perquè és a qui conec més. Bravo té unes condicions fora de qualsevol dubte, però també les tenen Marc [André ter Stegen]. És molt complicat ser porter al Barça, però estic molt tranquil".

Luis Enrique vol crear un equip atractiu, i si per això ha de canviar el seu clàssic 4-3-3, està disposat a fer-ho. "Per ser imprevisibles podem utilitzar diferents dibuixos, però sempre sent fidels al nostre estil". Per a ell, l'èxit de la temporada "no només s'aporta sent titular, sinó de moltes altres maneres. Cadascú ha de ficar-se en el paper que li correspon".

Oferta per a Mathieu

Per la seva banda, Andoni Zubizarreta va admetre que esperen una resposta del València, que, segons va assegurar el seu president, Amadeu Salvo, només accepta el pagament de vint milions d'euros. El basc va dir que el club treballa en un pla B i va dir que "tant de bo el dia 24 d'agost tinguem aquesta posició coberta. Si haguéssim volgut un central, ja el tindríem. Volem un rendiment de molts anys i en això treballem".

També va recordar que "el fitxatge d'un central és la prioritat del 80% o 90% dels clubs europeus. No només depèn del que tu vulguis fer. Excepte el fitxatge de David Luiz pel París Saint-Germain no hi ha hagut gaires moviments".

Zubizarreta va treure pit en afirmar que "sempre intentem aconseguir la millor plantilla que volem. Fins al dia d'avui no hi ha hagut un equip tan actiu com nosaltres en el mercat".