La selecció espanyola d'hoquei patins, amb el capità de l'Igualada Hoquei Club, Ton Baliu a les seves files, no va poder aconseguir anit el campionat d'Europa havent de conformar-se amb la segona plaça final per darrere d'Itàlia.

A Alcobendas es jugava ahir la darrera jornada de la lligueta i Espanya s'enfrontava a Portugal amb l'obligació de guanyar per ser campiona. Itàlia, que havia jugat anteriorment i havia superat França, necessitava la derrota o l'empat dels espanyols; i Portugal, ni guanyant podia aconseguir el primer lloc; com a molt podia ser subcampiona. En un partit boig, sobretot a la segona part, el combinat dirigit per Quim Paul va empatar a sis gols i va veure com s'havia de conformar amb el subcampionat; Itàlia era la campiona i Portugal quedava tercera.

Les coses no podien començar pitjor per a Espanya. En quatre minuts ja perdia per 0 a 2 amb gols de Rodrigues i Barreiros. Al minut 9 i de falta directa, Marc Gual va retallar les diferències després d'una targeta blava mostrada al portuguès Diogo. Al minut 14 era Bargalló qui veia la targeta blava i Espanya era penalitzada amb falta directa que el porter Malián va aturar per dos cops a Viana (l'àrbitre la va fer repetir). Fins al descans, cap dels dos equips no va poder anotar i els jugadors van marxar als vestidors amb mínim avantatge de Portugal per 1 a 2, un resultat que deixava els de Paul en tercera posició a la classificació.