Intractables. Aquest és el qualificatiu per al ceterà Kilian Jornet i la igualadina Laura Orgué, ambdós del Salomon Santiveri Outdoor Team, a les Dolomites (Itàlia), en la prova corresponent a la Copa del Món d'Skyrace.

Una setmana després de proclamar-se vencedor a la mítica Hardrock 100 de Colorado (amb millor marca inclosa), Kilian Jornet va demostrar que el cansament no és enemic suficient, ja que ahir va sumar un nou triomf al seu extens palmarès a la Dolomites Skyrace, després de completar la carrera en 2 h 03'50''; completaven el podi Ionut Zinca (2 h 05'20'') i Tadei Pivk (2 h 05' 21''). "Estic molt content per la inesperada victòria. Encara tinc les cames molt carregades però estic recuperant sensacions", va assegurar Jornet després del triomf. La prova va arrencar amb rècord d'inscrits (784) i amb el grup de favorits per davant amb Aritz Egea, Kilian Jornet, Ionut Zinca, David Schneider, Alexis Sevennec i Tjorbjorn Ludvigsen; al pas per Forcella Pordoi (2.829 metres) el cap de cursa ja era Kilian Jornet, i el liderat ja no va canviar fins a la meta després de 22 km de recorregut. El ceretà s'afiança en la primera posició de la Copa del Món d'Skyrace.

Molt meritori va ser també el resultat de Laura Orgué. Ahir va posar la cirereta a un gran cap de setmana. I és que al triomf al Quilòmetre Vertical de divendres cal afegir la primera plaça al Dolomites Skyrace amb un temps de 2 h 26'17'', a tant sols 17 segons del rècord de la prova. S'ha de tenir en compte que aquest era el debut de la igualadina en una carrera de mitja distància a la Copa del Món, i que va superar rivals més experimentades en aquest tipus de curses, com ara la sueca Emelie Forsberg, que va ser segona, seguida de la basca Maite Maiora. Amb la d'ahir, Laura Orgué ha sumat quatre triomfs consecutius: el Quilòmetre Vertical de Val d'Isère, l'Olla de Núria, el Quilòmetre Vertical de les Dolomites i l'Skyrace al mateix escenari. Amb aquest triomf, Laura Orgué oficialitza la seva candidatura per al títol final a la Copa del Món, que ara lidera Emelie Forsberg. "Estic molt satisfeta. He trobat un ritme molt exi-gent i he volgut forçar perquè el meu objectiu era treure el màxim temps a la pujada. A la baixada m'ha costat fer el canvi muscular, però m'ha beneficiat la neu perquè l'impacte ha estat menor. En el darrer quilòmetre he hagut d'afluixar molt perquè tenia flat".