La selecció espanyola de waterpolo femenina va aconseguir ahir un triomf amb valor doble davant d'Itàlia. Amb el triomf per 12-8 les espanyoles s'evitaran jugar l'eliminatòria de quarts de final, ja que van aconseguir el bitllet directe a les semifinals en el campionat d'Europa que es disputa a Budapest, la capital d'Hongria.

El combinat estatal necessitava guanyar, i fer-ho per un mínim de dos gols si volia accedir directament a la penúltima ronda, i ho va aconseguir gràcies a un inici contundent. Les jugadores entrenades per Miki Oca van passar per sobre de les italianes amb un parcial de 4-1 en el primer quart; superaven així els dos gols de diferència que necessitaven des de l'inici. Abans del descans van aconseguir imposar de nou el seu joc i augmentar les diferències amb un parcial de 4-2, que deixava el 8-3 en el marcador a la mitja part.

En la segona meitat les jugadores espanyoles van abaixar la intensitat, i el partit va ser més igualat (parcial de 3-3 en el tercer quart), tot i que la victòria no corria perill en cap moment: 11-6 abans del darrer període. En els darrers minuts de partit les jugadores d'Oca van tenir molts problemes per anotar i això va fer que les italianes retallessin les diferències fins al 12-8 amb què va acabar el partit.