Les errades en la presa de decisions en els dos últims minuts del partit van condemnar la selecció estatal sub-20 de bàsquet, entrenada per l'extècnic del Bàsquet Manresa Jaume Ponsarnau, a la derrota en la final de l'europeu de la categoria. Turquia va ser en general millor i va anar més minuts davant en el marcador. A més, en els instants finals va tenir més encert i es va endur el triomf de manera merescuda contra un equip espanyol que ha anat de menys a més en aquest campionat i que ha deixat moments de bon joc.

Això que Espanya va començar molt bé el partit. Ben comandada pel base Alberto Díaz, es va avançar en el marcador i va arribar a tenir una màxima diferència de cinc punts (12-17). En aquests moments, la defensa funcionava i es podia aturar els homes més perillosos del conjunt otomà, fins arribar al final del primer període amb un 14-18 favorable.

El segon període, però, va ser molt dolent. Turquia va començar a prémer l'accelerador en defensa i va provocar un curtcircuit que el tècnic targarí i els seus jugadors no van saber aturar. En aquests instants, l'equip turc, de la mà de Cedli Osman, que va acabar sent el màxim anotador del partit, va anar retallant la diferència i, no tant sols això, sinó que es va situar davant en l'electrònic per un resultat de 33-25 que els espanyols van maquillar just abans del descans.