L'expresident del Barcelona Sandro Rosell ha defensat avui davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz la legalitat dels contractes que van servir per fitxar el davanter brasiler Neymar, un fitxatge pel qual, segons ha dit, el club va pagar 57,1 milions.

Segons han explicat a Efe fonts jurídiques, Rosell, que ha declarat com a imputat durant unes tres hores, ha explicat al jutge que ell es va limitar a signar els contractes que li van donar dels serveis jurídics del club i que, segons ha assegurat, estaven ben fets.

Ha sostingut que, tal com es va dir en un principi, el traspàs de Neymar va costar 57,1 milions: 17,1 milions per al Santos pels drets federatius i 40 per a l'empresa de N&N, propietat del pare de Neymar.

Rosell està imputat des del 22 de gener per un delicte d'apropiació indeguda en el fitxatge, cosa que va provocar la seva dimissió al capdavant del club un dia més tard.

Després de la seva declaració compareix el representant legal del Barcelona, Antoni Rossich, que declara pel delicte fiscal imputat al club per un presumpte frau de 9,1 milions d'euros pel fitxatge del brasiler.

Finalment, Ruz prendrà declaració com a testimoni a Artur Amich, soci auditor de la firma Deloitte i responsable dels informes d'auditoria de comptes anuals del FC Barcelona del 30 de juny del 2012 i del 2013.

El jutge va decidir cridar-los a declarar després de rebre un informe de l'Agència Tributària, datat el 30 de maig, que confirma que el Barcelona, imputat ja en aquesta causa com a persona jurídica, va cometre un delicte fiscal en defraudar a Hisenda almenys 9,1 milions d'euros en el fitxatge de Neymar da Silva.

El contracte de Neymar es va signar a Barcelona el 3 de juny del 2013 entre el jugador i el seu pare, d'una banda, i Rosell i el president actual del club, Josep Maria Bartomeu, d'una altra, però no va entrar en vigor fins al 29 de juliol del 2013, pactant-se una durada de 5 anys.

El fiscal considera que hi ha indicis de delicte fiscal en aquest fitxatge per l'existència de "contractes simulats" i d'"operacions d'enginyeria financera" per enganyar a la hisenda pública.