El migcampista Xavi Hernández s'incorporarà als entrenaments de l'equip dijous i té decidit romandre al Barcelona almenys fins a finals de la pròxima temporada.

Aquest és el resultat de les últimes negociacions mantingudes amb el club barcelonista i, en concret, amb el tècnic Luis Enrique Martínez i el president Josep Maria Bartomeu, segons informen diferents mitjans de comunicació barcelonins.

Xavi, de 34 anys, i amb dos anys més de contracte tenia pensat abandonar el club. Així ho va informar el jugador al seu entorn d'amics i transcendir als mitjans de comunicació. L'exigència física i l'existència d'un parell d'ofertes procedents del New York City i d'un equip qatarià havien influït en la seva decisió.

No obstant això, segons les mateixes fonts, el jugador ha desestimat per ara les propostes, considera que la sortida no és viable en aquests moments i que com a molt aviat estudiaria una hipotètica sortida a partir del proper gener, ja que la Lliga Nord-americana no dóna començament fins la propera primavera.

La decisió del jugador estava a mercè de l'opinió de Luis Enrique i després de conèixer l'opinió de l'asturià, Xavi Hernández ha decidit quedar-se. El club, des del primer moment, ha informat que respectaria la decisió del jugador, ja que per la seva dilatada trajectòria al club "s'havia guanyat" la possibilitat de decidir sobre el seu futur.

Xavi Hernández és una institució al Barça. Completa 16 temporades al primer equip, el que més partits ha disputat en la història de l'entitat i el que més títols té, ja que acumula 22: 7 Lligues, 3 Lligues de Campions, 2 Copes del Rei, 2 Supercopes d'Europa, 6 Supercopes d'Espanya i 2 Mundials de Clubs.

Està previst que el migcampista s'integri als entrenaments de l'equip dijous que ve. Aquest mateix dia tornaran els internacionals espanyols (Gerard Piqué, Jordi Alba, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Pedro Rodríguez, a més de Xavi), així com Ivan Rakitic i el camerunès Alex Song.