L'australià Michael Rogers (Tinkoff), un veterà contrarellotgista amb tres títols mundials, va irrompre amb victòria en l'estrena dels Pirineus, en una jornada en què hi va haver batalla pel podi, amb Alejandro Valverde reforçat en la seva segona plaça i Vincenzo Nibali com sòlid líder.

Hi va haver alguna cosa que celebrar al Movistar i Fdj, ja que tant Valverde com Pinot van poder aconseguir 1.50 sobre Romain Bardet, desallotjat la cinquena plaça de la general, i 3.30 respecte del nord-americà Van Garderen, un perill menys en la crono de dissabte.

La jornada va ser rendible per als guerrillers del podi, i tranquil per al general Nibali, espectador d'excepció, silenciós, d'un desenllaç espectacular de la jornada més llarga del Tour amb 237 quilòmetres entre Carcassona i Bagneres de Luchon.

El Port de Balés, un port de categoria especial a 21 km de meta, que es va fer famós el 2010 quan Andy Schleck va trencar la cadena de la bici i el va atacar Contador, va ser l'escenari dels esdeveniments. Per l'etapa van lluitar 5 dels 21 corredors de l'escapada del dia. Al cim tenien 8 minuts, suficients per jugar-se la victòria. Darrere, el ritme del Movistar i de la Fdj ja havia passat factura a Bardet i Van Garderen. Una baralla per la victòria a Bagneres de Luchon i una altra per desbrossar el podi que va acabar amb Rogers, Nibali i Valverde de guanyadors i amb Joaquim Rodríguez sense el mallot de la muntanya. Avui, tres ports de primera, Portillon, Peyresourde i Val Louron, i arribada al Pla d'Adet, de categoria especial.