Des que l'ucraïnès Dimitri Txigrinski va firmar pel Barça el 2010, el club blaugrana no havia fitxat cap central. I Jérémy Mathieu, el francès procedent del València contractat ahir pel club barcelonista, fa poc temps que sap que ho és. Des que Ernersto Valverde el va readaptar al centre de la cobertura, fa dues temporades, ha donat un rendiment que fins i tot ha superat el que va oferir com a lateral, i això li ha valgut el traspàs al Barça. Mathieu, interceptat ahir a Madrid en l'escala del vol que el València feia a Perú per fer una gira a Amèrica del Sud, és des d'ahir a Barcelona i serà presentat avui.

Xifres polèmiques

Des del primer moment, les xifres han estat un inconvenient davant de l'opinió pública. La seva edat, 30 anys (l'octubre en fa 31), feia desaconsellable un gran desemborsament econòmic. El València, però, es va tancar en 20 milions i d'aquí no va baixar. Finalment el Barça els va acceptar, tot i que abonats en terminis.

Ahir també es va conèixer que el contracte serà per a les quatre properes temporades assegurades i amb la possibilitat d'ampliar-se un any més. També en aquest aspecte no sembla gaire clar el moviment del Barça, que va fer el mateix amb contractes de jugadors que arriben a la trentena com Iniesta i Mascherano. El cas de Xavi, amb papers firmats fins al 2016 i que avui tornarà als entrenaments segurament perquè no ha trobat una oferta que li compensi els dos anys que deixaria de cobrar al Camp Nou, no ha fet variar la política de la direcció esportiva.

Aportar qualitat

Un cop arribat a Barcelona, Mathieu, d'1,92 metres, va fer les seves primeres declaracions. Va dir que "estic orgullós d'estar a Barcelona. El club sap com jugo i simplement vinc per aportar qualitat". L'exjugador del Tolosa va afegir que "el Barça és el millor club del món i venir és una gran oportunitat per a mi".

Cal no oblidar que Mathieu ha pressionat molt el València per tal que acceptés l'oferta. Des de la banda barcelonista, ha estat l'interès de Luis Enrique de comptar amb ell el que ha provocat que el Barça fes un esforç per tal d'aconseguir-lo.

Avui serà un dia llarg per a Mathieu, que a les 12.30 h passarà les proves mèdiques a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ja a la tarda, a les sis, tindrà lloc l'acte protocol·lari de la firma del contracte a la llotja del Camp Nou, al costat del president, Josep Maria Bartomeu. A les 18.45 h, ja amb l'uniforme del Barça, saltarà a la gespa del Camp Nou i tres quarts d'hora més tard tindrà lloc la roda de premsa a la sala Ricard Maxenchs.

Mathieu s'incorporarà al grup demà mateix en forma, ja que havia iniciat els entrenament de pretemporada al València.